För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

Betyg (1-5):
3.55 (20 betyg)

En citronsmakande mjuk kaka som toppas med en krämig cream cheese-topping och jordgubbar ger en ljuvlig känsla av sommar!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 dl kokosflingor, till formen
  • Topping:
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 200 g cream cheese
  • 0.5 liter färska jordgubbar, klyftade
  • kokosflakes till garnering

Gör så här

  1. Vispa socker och smör med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och mjölet blandat med bakpulver, vaniljpulver och citronskal.
  2. Smöra en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter, och täck med kokosflingor. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna helt.

Topping:

  1. Vispa smör, florsocker och citronskal med elvisp. Tillsätt cream cheese och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med jordgubbar och ev kokosflakes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-03

Hej Samantha! Det ska vara 100 g rumsvarmt smör i kakan. Mvh/Maja, redaktör

Samantha

2020-07-11

Hur mycket smör ska det vara i kakan, det står nämligen inte nämt i ingredienslista, men i hur man gör.

Vanessa

2020-04-20

Så gott det var 👍

Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Vit chokladtryffel

(39)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Vegansk glass

(3)

Chokladtoppar

(6)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(9)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(3)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(5)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 dl kokosflingor, till formen
  • Topping:
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 200 g cream cheese
  • 0.5 liter färska jordgubbar, klyftade
  • kokosflakes till garnering

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

Betyg (1-5):
3.55 (20 betyg)

En citronsmakande mjuk kaka som toppas med en krämig cream cheese-topping och jordgubbar ger en ljuvlig känsla av sommar!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa socker och smör med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och mjölet blandat med bakpulver, vaniljpulver och citronskal.
  2. Smöra en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter, och täck med kokosflingor. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna helt.

Topping:

  1. Vispa smör, florsocker och citronskal med elvisp. Tillsätt cream cheese och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med jordgubbar och ev kokosflakes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-03

Hej Samantha! Det ska vara 100 g rumsvarmt smör i kakan. Mvh/Maja, redaktör

Samantha

2020-07-11

Hur mycket smör ska det vara i kakan, det står nämligen inte nämt i ingredienslista, men i hur man gör.

Vanessa

2020-04-20

Så gott det var 👍

Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Vit chokladtryffel

(39)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Vegansk glass

(3)

Chokladtoppar

(6)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(9)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(3)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(5)