Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

Betyg (1-5):
3.89 (9 betyg)

En citronsmakande mjuk kaka som toppas med en krämig cream cheese-topping och jordgubbar ger en ljuvlig känsla av sommar!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 dl kokosflingor, till formen
  • Topping:
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 200 g cream cheese
  • 0.5 liter färska jordgubbar, klyftade
  • kokosflakes till garnering

Gör så här

  1. Vispa socker och smör med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och mjölet blandat med bakpulver, vaniljpulver och citronskal.
  2. Smöra en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter, och täck med kokosflingor. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna helt.

Topping:

  1. Vispa smör, florsocker och citronskal med elvisp. Tillsätt cream cheese och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med jordgubbar och ev kokosflakes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberpaj

(42)

Chokladtoppar

(3)

Banoffee-paj

(83)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 dl kokosflingor, till formen
  • Topping:
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 200 g cream cheese
  • 0.5 liter färska jordgubbar, klyftade
  • kokosflakes till garnering

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

Betyg (1-5):
3.89 (9 betyg)

En citronsmakande mjuk kaka som toppas med en krämig cream cheese-topping och jordgubbar ger en ljuvlig känsla av sommar!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa socker och smör med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och mjölet blandat med bakpulver, vaniljpulver och citronskal.
  2. Smöra en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter, och täck med kokosflingor. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna helt.

Topping:

  1. Vispa smör, florsocker och citronskal med elvisp. Tillsätt cream cheese och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med jordgubbar och ev kokosflakes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberpaj

(42)

Chokladtoppar

(3)

Banoffee-paj

(83)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies