För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citronbiskvier

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Klassiska biskvier är ljuvligt goda, men dessa med citron är klara konkurrenter! Recept från kokboken: Baka i långpanna de luxe av Frida Skattberg

Tillagningstid: 1 tim + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
40 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g mandelmassa
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • Smörkräm
  • 350 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl florsocker
  • 1 dl lemon curd
  • 1 citron, finrivet skal och saft från halva
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Chokladganache
  • 300 g vit choklad, hackad eller knappar
  • 1 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en liten långpanna, ca 30 x 25 cm, med bakplåtspapper. Riv mandelmassan och vispa ihop med socker och äggvita till en krämig smet.
  2. Bred ut smeten i ett jämnt lager i pannan. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna på ett galler. Vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra loss papperet.

Smörkräm

  1. Vispa alla ingredienser till en fluffig smörkräm med elvisp. Bred smörkrämen i ett jämnt lager över den kalla kakan. Låt stå i frysen ca 15 min.

Chokladganache

  1. Lägg chokladen i en bunke. Värm grädden tills första bubblan syns och häll den över chokladen. Låt stå någon minut innan choklad och grädde rörs till en slät kräm. Låt svalna något.
  2. Bred chokladganachen över kakan och garnera med finrivet citronskal. Låt stå kallt en stund innan kakan skärs i små trekanter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citrusflarn

(4)

Chokladtoppar

(5)

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(16)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Macroner - med apelsin- och chokladfyllning

(0)

Hasselnötsformar

(0)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g mandelmassa
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • Smörkräm
  • 350 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl florsocker
  • 1 dl lemon curd
  • 1 citron, finrivet skal och saft från halva
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Chokladganache
  • 300 g vit choklad, hackad eller knappar
  • 1 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1 citron, finrivet skal

Citronbiskvier

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Klassiska biskvier är ljuvligt goda, men dessa med citron är klara konkurrenter! Recept från kokboken: Baka i långpanna de luxe av Frida Skattberg

Tillagningstid: 1 tim + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
40 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en liten långpanna, ca 30 x 25 cm, med bakplåtspapper. Riv mandelmassan och vispa ihop med socker och äggvita till en krämig smet.
  2. Bred ut smeten i ett jämnt lager i pannan. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna på ett galler. Vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra loss papperet.

Smörkräm

  1. Vispa alla ingredienser till en fluffig smörkräm med elvisp. Bred smörkrämen i ett jämnt lager över den kalla kakan. Låt stå i frysen ca 15 min.

Chokladganache

  1. Lägg chokladen i en bunke. Värm grädden tills första bubblan syns och häll den över chokladen. Låt stå någon minut innan choklad och grädde rörs till en slät kräm. Låt svalna något.
  2. Bred chokladganachen över kakan och garnera med finrivet citronskal. Låt stå kallt en stund innan kakan skärs i små trekanter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citrusflarn

(4)

Chokladtoppar

(5)

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(16)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Macroner - med apelsin- och chokladfyllning

(0)

Hasselnötsformar

(0)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)