Citron- och fänkålssillsallad

Citron- och fänkålssillsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 fänkål
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk rosépeppar
  • 500 g kokta kalla potatisar

Gör så här

  1. Skär sillen i bitar. Hyvla fänkålen tunt på mandolin eller med osthyvel. Vänd runt sill, fänkål, dill, citronsaft och smulad rosépeppar. Låt stå i 15 min. Skär potatisen i skivor och lägg på ett serveringsfat. Fördela sillen ovanpå och garnera med dill.

Tips

Sara tipsar: Klicka gärna på lite majonnäs vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Citron- och fänkålssillsallad
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 fänkål
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk rosépeppar
  • 500 g kokta kalla potatisar

Citron- och fänkålssillsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär sillen i bitar. Hyvla fänkålen tunt på mandolin eller med osthyvel. Vänd runt sill, fänkål, dill, citronsaft och smulad rosépeppar. Låt stå i 15 min. Skär potatisen i skivor och lägg på ett serveringsfat. Fördela sillen ovanpå och garnera med dill.

Tips

Sara tipsar: Klicka gärna på lite majonnäs vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!