Cidermarinerad fläskkarré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 1 dygn 2 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg fläskkarré med ben
  • 2 skivade morötter
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 7 dl äppelcider
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 krm salt, efter smak
  • Sås:
  • 3 dl hönsbuljong gjord på tärning eller fond
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm arrowrot till redning (efter önskad konsistens)
  • 1 tsk soja, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak
  • 0.5 krm salt, efter smak
  • Tillbehör:
  • 100 g strimlat bacon
  • 3 syrliga äpplen, i klyftor

Gör så här

  1. Lägg kött, morötter och lök i en trång skål. Häll på cidern, täck skålen och låt stå svalt till nästa dag. Torka köttet med hushållspapper, salta och peppra. Bryn köttet i en stekpanna och flytta över till en gryta. Sila marinaden.
  2. Bryn morötterna och löken i stekpannan och lägg i grytan. Slå på av cidern till hälften upp på köttet. Sjud under lock, ca 1,5 timme, tills köttet känns mört.
  3. Tag upp köttet och håll det varmt. (Spara skyn.) Skär bort benet och skiva köttet innan servering.
  4. Sila skyn i en kastrull, häll på buljongen och koka kraftigt tills ca hälften återstår. Späd med grädde, red av och smaka av såsen med soja, salt och peppar.
  5. Stek bacon och äppelklyftor och servera som tillbehör.

Servering

Haricots verts och pressad potatis passar också bra till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(46)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 kg fläskkarré med ben
  • 2 skivade morötter
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 7 dl äppelcider
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 krm salt, efter smak
  • Sås:
  • 3 dl hönsbuljong gjord på tärning eller fond
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm arrowrot till redning (efter önskad konsistens)
  • 1 tsk soja, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak
  • 0.5 krm salt, efter smak
  • Tillbehör:
  • 100 g strimlat bacon
  • 3 syrliga äpplen, i klyftor

Cidermarinerad fläskkarré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 1 dygn 2 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kött, morötter och lök i en trång skål. Häll på cidern, täck skålen och låt stå svalt till nästa dag. Torka köttet med hushållspapper, salta och peppra. Bryn köttet i en stekpanna och flytta över till en gryta. Sila marinaden.
  2. Bryn morötterna och löken i stekpannan och lägg i grytan. Slå på av cidern till hälften upp på köttet. Sjud under lock, ca 1,5 timme, tills köttet känns mört.
  3. Tag upp köttet och håll det varmt. (Spara skyn.) Skär bort benet och skiva köttet innan servering.
  4. Sila skyn i en kastrull, häll på buljongen och koka kraftigt tills ca hälften återstår. Späd med grädde, red av och smaka av såsen med soja, salt och peppar.
  5. Stek bacon och äppelklyftor och servera som tillbehör.

Servering

Haricots verts och pressad potatis passar också bra till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(46)