Cidermarinerad fläskkarré

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1.5 kg fläskkarré med ben
  • 2 skivade morötter
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 7 dl äppelcider
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 2 msk smör till stekning
  • Sås:
  • 3 dl hönsbuljong gjord på tärning eller fond
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm arrowrot till redning (efter önskad konsistens)
  • 1 tsk soja, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak
  • Tillbehör:
  • 100 g strimlat bacon
  • 3 syrliga äpplen, i klyftor

Gör så här

  1. Lägg kött, morötter och lök i en trång skål. Häll på cidern, täck skålen och låt stå svalt till nästa dag. Torka köttet med hushållspapper, salta och peppra. Bryn köttet i en stekpanna och flytta över till en gryta. Sila marinaden.
  2. Bryn morötterna och löken i stekpannan och lägg i grytan. Slå på av cidern till hälften upp på köttet. Sjud under lock, ca 1,5 timme, tills köttet känns mört.
  3. Tag upp köttet och håll det varmt. (Spara skyn.) Skär bort benet och skiva köttet innan servering.
  4. Sila skyn i en kastrull, häll på buljongen och koka kraftigt tills ca hälften återstår. Späd med grädde, red av och smaka av såsen med soja, salt och peppar.
  5. Stek bacon och äppelklyftor och servera som tillbehör.

Servering

Haricots verts och pressad potatis passar också bra till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Älgköttbullar

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Brunchplåt

(33)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1.5 kg fläskkarré med ben
  • 2 skivade morötter
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 7 dl äppelcider
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 2 msk smör till stekning
  • Sås:
  • 3 dl hönsbuljong gjord på tärning eller fond
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm arrowrot till redning (efter önskad konsistens)
  • 1 tsk soja, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak
  • Tillbehör:
  • 100 g strimlat bacon
  • 3 syrliga äpplen, i klyftor

Cidermarinerad fläskkarré

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kött, morötter och lök i en trång skål. Häll på cidern, täck skålen och låt stå svalt till nästa dag. Torka köttet med hushållspapper, salta och peppra. Bryn köttet i en stekpanna och flytta över till en gryta. Sila marinaden.
  2. Bryn morötterna och löken i stekpannan och lägg i grytan. Slå på av cidern till hälften upp på köttet. Sjud under lock, ca 1,5 timme, tills köttet känns mört.
  3. Tag upp köttet och håll det varmt. (Spara skyn.) Skär bort benet och skiva köttet innan servering.
  4. Sila skyn i en kastrull, häll på buljongen och koka kraftigt tills ca hälften återstår. Späd med grädde, red av och smaka av såsen med soja, salt och peppar.
  5. Stek bacon och äppelklyftor och servera som tillbehör.

Servering

Haricots verts och pressad potatis passar också bra till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Älgköttbullar

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Brunchplåt

(33)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies