Chutneyglaserade kotletter med gurksalsa

Chutneyglaserade kotletter med gurksalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Prova en grön, fräsch salsa till kotletterna istället för den vanliga varma såsen/skyn.

Tillagningstid: 15 minuter + tid att dra
4 portioner
  • 4 fläskkotletter med ben
  • 1 dl mango chutney
  • 0.5 msk flingsalt
  • 0.5 msk stött rosépeppar
  • Gurksalsa:
  • 1 skalad och hackad gurka
  • 2 urkärnade och hackade avokador
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 3 msk pressad citron
  • 1 msk olja, ev
  • peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Pensla kotletterna med chutney på båda sidor, salta och peppra. Låt gärna kotletterna dra minst 20 minuter.
  2. Grilla kotletterna på utegrillen eller stek dem i en stek- eller grillpanna, 3-4 minuter på varje sida på medelstark värme.
  3. Gurksalsa: Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2013-01-25

Mycket gott

Chutneyglaserade kotletter med gurksalsa
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 fläskkotletter med ben
  • 1 dl mango chutney
  • 0.5 msk flingsalt
  • 0.5 msk stött rosépeppar
  • Gurksalsa:
  • 1 skalad och hackad gurka
  • 2 urkärnade och hackade avokador
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 3 msk pressad citron
  • 1 msk olja, ev
  • peppar
  • 0.5 tsk salt

Chutneyglaserade kotletter med gurksalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Prova en grön, fräsch salsa till kotletterna istället för den vanliga varma såsen/skyn.

Tillagningstid: 15 minuter + tid att dra
4 portioner

Gör så här

  1. Pensla kotletterna med chutney på båda sidor, salta och peppra. Låt gärna kotletterna dra minst 20 minuter.
  2. Grilla kotletterna på utegrillen eller stek dem i en stek- eller grillpanna, 3-4 minuter på varje sida på medelstark värme.
  3. Gurksalsa: Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2013-01-25

Mycket gott