För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chorizogryta med rotfrukter

Betyg (1-5):
3.51 (112 betyg)

Kryddig och innehållsrik tomatgryta toppad med persilja

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g chorizo eller annan kryddig korv
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 skivade morötter
  • 3 skivade palsternackor
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk skivad röd chili
  • 1 tsk paprikapulver, gärna stark
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 dl hackad persilja
  • 100 g halverade cocktailtomater

Gör så här

  1. Skär korven i knubbiga bitar och ge dem lite stekyta i en panna.
  2. Smält smör i en gryta, bryn lök och rotfrukter några minuter utan att de tar färg. Tillsätt vatten, buljong, chili, paprikapulver och chilisås. Koka upp och sjud under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, cirka 15 min.
  3. Lägg ner korven i grytan och låt allt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Toppa med hackad persilja och tomater.

Servering

Servera med couscous, bulgur eller råris.

Tips

Vill man ha lite fylligare sås kan man blanda i en förpackning krossade tomater.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tove

2015-10-12

Åh så gott! Jag hade även i svarta bönor och en skvätt vin. Så gott!

Stina

2014-03-07

Galet god! Körde ungnspotatis till också! Åååååh så gott!

Sven-Erik Johansson

2012-09-26

Klart god faktiskt - utan reservationer

Liknande recept

Belugabolognese med morotsspaghetti

(20)

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto

(2)

Ängamat med rädisor

(6)

Fiskburgare med fänkålscoleslaw

(4)

Ängamat

(5)

Morotssoppa med curry och sesamfrön

(11)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(4)

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

(0)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g chorizo eller annan kryddig korv
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 skivade morötter
  • 3 skivade palsternackor
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk skivad röd chili
  • 1 tsk paprikapulver, gärna stark
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 dl hackad persilja
  • 100 g halverade cocktailtomater

Chorizogryta med rotfrukter

Betyg (1-5):
3.51 (112 betyg)

Kryddig och innehållsrik tomatgryta toppad med persilja

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär korven i knubbiga bitar och ge dem lite stekyta i en panna.
  2. Smält smör i en gryta, bryn lök och rotfrukter några minuter utan att de tar färg. Tillsätt vatten, buljong, chili, paprikapulver och chilisås. Koka upp och sjud under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, cirka 15 min.
  3. Lägg ner korven i grytan och låt allt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Toppa med hackad persilja och tomater.

Servering

Servera med couscous, bulgur eller råris.

Tips

Vill man ha lite fylligare sås kan man blanda i en förpackning krossade tomater.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tove

2015-10-12

Åh så gott! Jag hade även i svarta bönor och en skvätt vin. Så gott!

Stina

2014-03-07

Galet god! Körde ungnspotatis till också! Åååååh så gott!

Sven-Erik Johansson

2012-09-26

Klart god faktiskt - utan reservationer

Liknande recept

Belugabolognese med morotsspaghetti

(20)

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto

(2)

Ängamat med rädisor

(6)

Fiskburgare med fänkålscoleslaw

(4)

Ängamat

(5)

Morotssoppa med curry och sesamfrön

(11)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(4)

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

(0)