För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chorizo med buljongkokt vitkål och pepparrotssås

Betyg (1-5):
4.43 (7 betyg)

Sås med färskriven pepparrot ger extra sting till korven.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g vitkål
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 4 chorizo eller annan korv
  • 4 msk senap, eventuellt
  • olja till stekning
  • Pepparrotssås:
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Smält smöret till såsen i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite buljong och vispa till jämn konsistens. Tillsätt resten av buljongen och grädde under vispning. Koka tills såsen tjocknat, ca 5 min, rör då och då. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär kålen i fyra stora klyftor, skär från roten så att varje klyfta håller ihop. Koka upp grönsaksbuljongen. Lägg i kålen och koka 5 – 7 min tills kålen är mjuk, prova med en provsticka.
  3. Stek korvarna med lite olja i en stekpanna ca 5 min.
  4. Servera korven med vitkål, pepparrotssås och gärna en klick senap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bratwurst med surkål

(11)

Kålsoppa med korvslantar

(13)

Pustagryta

(7)

Korvstroganoff på grillen

(5)

Fläskfilégryta med kabanoss och paprika

(10)

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

(7)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(8)

Rosa surkål med grillad korv

(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 700 g vitkål
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 4 chorizo eller annan korv
  • 4 msk senap, eventuellt
  • olja till stekning
  • Pepparrotssås:
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • svartpeppar
  • salt

Chorizo med buljongkokt vitkål och pepparrotssås

Betyg (1-5):
4.43 (7 betyg)

Sås med färskriven pepparrot ger extra sting till korven.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret till såsen i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite buljong och vispa till jämn konsistens. Tillsätt resten av buljongen och grädde under vispning. Koka tills såsen tjocknat, ca 5 min, rör då och då. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär kålen i fyra stora klyftor, skär från roten så att varje klyfta håller ihop. Koka upp grönsaksbuljongen. Lägg i kålen och koka 5 – 7 min tills kålen är mjuk, prova med en provsticka.
  3. Stek korvarna med lite olja i en stekpanna ca 5 min.
  4. Servera korven med vitkål, pepparrotssås och gärna en klick senap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bratwurst med surkål

(11)

Kålsoppa med korvslantar

(13)

Pustagryta

(7)

Korvstroganoff på grillen

(5)

Fläskfilégryta med kabanoss och paprika

(10)

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

(7)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(8)

Rosa surkål med grillad korv

(6)