Chokladtryffel med apelsin

Betyg (1-5):
2.45 (33 betyg)

Apelsin och choklad är en oslagbar smakkombination.

Tillagningstid: 30 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 250 g hackad ljus choklad
  • 1 msk apelsinlikör eller koncentrerad juice
  • Garnering:
  • 125 g mörk choklad, i bitar
  • 0.5 dl chokladströssel, syltade små bitar av apelsinskal eller lite smält vit choklad

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Blanda i chokladhacket och rör tills det smält, tillsätt likör eller juice. Låt blandningen stå i kylen tills den stelnat så mycket att den går att forma till ca 30 kulor, med händerna eller med hjälp av 2 teskedar. (Blir det kladdigt kan man doppa kulorna i lite kakao så går det lättare.) Låt kulorna stelna till lite i kylen.
  2. Lägg den mörka chokladen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten tills den smält. Doppa kulorna i chokladen, med hjälp av cocktailpinnar, låt dem droppa av lite och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.
  3. Garnera med apelsinskal, ingefära eller chokladströssel. Om tryfflarna ska ripplas med vit choklad måste de först stelna.
  4. Förvara i burk med lock i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(2)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Blåbärspaj

(6)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 250 g hackad ljus choklad
  • 1 msk apelsinlikör eller koncentrerad juice
  • Garnering:
  • 125 g mörk choklad, i bitar
  • 0.5 dl chokladströssel, syltade små bitar av apelsinskal eller lite smält vit choklad

Chokladtryffel med apelsin

Betyg (1-5):
2.45 (33 betyg)

Apelsin och choklad är en oslagbar smakkombination.

Tillagningstid: 30 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Blanda i chokladhacket och rör tills det smält, tillsätt likör eller juice. Låt blandningen stå i kylen tills den stelnat så mycket att den går att forma till ca 30 kulor, med händerna eller med hjälp av 2 teskedar. (Blir det kladdigt kan man doppa kulorna i lite kakao så går det lättare.) Låt kulorna stelna till lite i kylen.
  2. Lägg den mörka chokladen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten tills den smält. Doppa kulorna i chokladen, med hjälp av cocktailpinnar, låt dem droppa av lite och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.
  3. Garnera med apelsinskal, ingefära eller chokladströssel. Om tryfflarna ska ripplas med vit choklad måste de först stelna.
  4. Förvara i burk med lock i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(2)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Blåbärspaj

(6)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies