
Chokladtryffel med ädelostfyllning
Betyg (1-5):
Ädelost och choklad kan låta som en djärv kombination, men faktum är att tillsammans blir de oslagbara.
Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl vispgrädde
- 250 g mörk choklad
- 0.5 dl florsocker
- Vaniljsmak:
- 1 msk vaniljsocker
- Kaffesmak:
- 2 tsk snabbkaffe och konjak eller whiskey
- Konjaksmak:
- 1 msk konjak eller whisky
- Fyllning:
- 100 g ädelost
- Garnering:
- 2 msk kakao
Gör så här
- Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg den i grädden att mjukna. Rör om och tag kastrullen från värmen. Blanda ner florsocker och smaksättning. Låt stå i kylskåp minst ett par timmar så att smeten kallnar och stelnar.
- Rulla små kulor av osten.
- Forma kulor av ca 1 msk smet. Gör ett litet hål och peta in ostbollen. Täpp igen hålet med smet och rulla tryffeln rund.
- Rulla kulorna i kakao. Lägg dem eventuellt i pappersformar. Låt stelna i kylen. Förvara dem svalt i burk med lock.
Liknande recept
Chokladtryffel med ädelostfyllning
Betyg (1-5):
Ädelost och choklad kan låta som en djärv kombination, men faktum är att tillsammans blir de oslagbara.
Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg den i grädden att mjukna. Rör om och tag kastrullen från värmen. Blanda ner florsocker och smaksättning. Låt stå i kylskåp minst ett par timmar så att smeten kallnar och stelnar.
- Rulla små kulor av osten.
- Forma kulor av ca 1 msk smet. Gör ett litet hål och peta in ostbollen. Täpp igen hålet med smet och rulla tryffeln rund.
- Rulla kulorna i kakao. Lägg dem eventuellt i pappersformar. Låt stelna i kylen. Förvara dem svalt i burk med lock.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!