Chokladtryffel med ädelostfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Ädelost och choklad kan låta som en djärv kombination, men faktum är att tillsammans blir de oslagbara.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad
  • 0.5 dl florsocker
  • Vaniljsmak:
  • 1 msk vaniljsocker
  • Kaffesmak:
  • 2 tsk snabbkaffe och konjak eller whiskey
  • Konjaksmak:
  • 1 msk konjak eller whisky
  • Fyllning:
  • 100 g ädelost
  • Garnering:
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg den i grädden att mjukna. Rör om och tag kastrullen från värmen. Blanda ner florsocker och smaksättning. Låt stå i kylskåp minst ett par timmar så att smeten kallnar och stelnar.
  2. Rulla små kulor av osten.
  3. Forma kulor av ca 1 msk smet. Gör ett litet hål och peta in ostbollen. Täpp igen hålet med smet och rulla tryffeln rund.
  4. Rulla kulorna i kakao. Lägg dem eventuellt i pappersformar. Låt stelna i kylen. Förvara dem svalt i burk med lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Frozen Cheesecake med choklad och jordnötter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Chokladtiramisu

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tiramisu

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Vit chokladcheesecake med citrus

Betyg
Betyg
(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad
  • 0.5 dl florsocker
  • Vaniljsmak:
  • 1 msk vaniljsocker
  • Kaffesmak:
  • 2 tsk snabbkaffe och konjak eller whiskey
  • Konjaksmak:
  • 1 msk konjak eller whisky
  • Fyllning:
  • 100 g ädelost
  • Garnering:
  • 2 msk kakao

Chokladtryffel med ädelostfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Ädelost och choklad kan låta som en djärv kombination, men faktum är att tillsammans blir de oslagbara.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg den i grädden att mjukna. Rör om och tag kastrullen från värmen. Blanda ner florsocker och smaksättning. Låt stå i kylskåp minst ett par timmar så att smeten kallnar och stelnar.
  2. Rulla små kulor av osten.
  3. Forma kulor av ca 1 msk smet. Gör ett litet hål och peta in ostbollen. Täpp igen hålet med smet och rulla tryffeln rund.
  4. Rulla kulorna i kakao. Lägg dem eventuellt i pappersformar. Låt stelna i kylen. Förvara dem svalt i burk med lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Frozen Cheesecake med choklad och jordnötter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Chokladtiramisu

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tiramisu

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Vit chokladcheesecake med citrus

Betyg
Betyg
(4)