Chokladtryffel med ädelostfyllning

Betyg (1-5):
2.88 (17 betyg)

Ädelost och choklad kan låta som en djärv kombination, men faktum är att tillsammans blir de oslagbara.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad
  • 0.5 dl florsocker
  • Vaniljsmak:
  • 1 msk vaniljsocker
  • Kaffesmak:
  • 2 tsk snabbkaffe och konjak eller whiskey
  • Konjaksmak:
  • 1 msk konjak eller whisky
  • Fyllning:
  • 100 g ädelost
  • Garnering:
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg den i grädden att mjukna. Rör om och tag kastrullen från värmen. Blanda ner florsocker och smaksättning. Låt stå i kylskåp minst ett par timmar så att smeten kallnar och stelnar.
  2. Rulla små kulor av osten.
  3. Forma kulor av ca 1 msk smet. Gör ett litet hål och peta in ostbollen. Täpp igen hålet med smet och rulla tryffeln rund.
  4. Rulla kulorna i kakao. Lägg dem eventuellt i pappersformar. Låt stelna i kylen. Förvara dem svalt i burk med lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(8)

Chokladtiramisu

(8)

Frozen Cheesecake med choklad och jordnötter

(22)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)

Tiramisu

(9)

Muffins med blåbär och vit choklad

(15)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad
  • 0.5 dl florsocker
  • Vaniljsmak:
  • 1 msk vaniljsocker
  • Kaffesmak:
  • 2 tsk snabbkaffe och konjak eller whiskey
  • Konjaksmak:
  • 1 msk konjak eller whisky
  • Fyllning:
  • 100 g ädelost
  • Garnering:
  • 2 msk kakao

Chokladtryffel med ädelostfyllning

Betyg (1-5):
2.88 (17 betyg)

Ädelost och choklad kan låta som en djärv kombination, men faktum är att tillsammans blir de oslagbara.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg den i grädden att mjukna. Rör om och tag kastrullen från värmen. Blanda ner florsocker och smaksättning. Låt stå i kylskåp minst ett par timmar så att smeten kallnar och stelnar.
  2. Rulla små kulor av osten.
  3. Forma kulor av ca 1 msk smet. Gör ett litet hål och peta in ostbollen. Täpp igen hålet med smet och rulla tryffeln rund.
  4. Rulla kulorna i kakao. Lägg dem eventuellt i pappersformar. Låt stelna i kylen. Förvara dem svalt i burk med lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(8)

Chokladtiramisu

(8)

Frozen Cheesecake med choklad och jordnötter

(22)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)

Tiramisu

(9)

Muffins med blåbär och vit choklad

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies