Chokladtiramisu

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Om du inte vill ha sprit i krämen, ta arraksarom i stället.

Tillagningstid: 1 timme + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl kakao
  • 2 dl starkt bryggt kaffe, gärna espresso
  • Mascarponekräm:
  • 4 äggulor
  • 2 burkar mascarpone (à 250 g)
  • 0.5 dl amaretto eller konjak
  • 4 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • pudrad kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med måtten ca 25 x 20 cm.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kallna.

Mascarponekräm:

  1. Vispa ägg­ gulor, mascarpone och amaretto till en slät smet. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt vispa till fast och blank konsistens. Vänd ner äggvitan i mascarponesmeten med hjälp av en slickepott.
  2. Dela botten i två halvor och stänk över avsvalnat kaffe. Bred hälften av mascarponekrämen på ena botten och lägg på den andra. Täck med resten av mascarpone­ krämen och pudra med kakao.

Tips

Bottnen är perfekt att ha som tårtbotten. Gott med grädde och hallon på. Blir bara bättre dagen efter! Håller fint några extra dagar i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Påskens morotstårta

(27)

Västerbottenscocotte

(1)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon

(15)

Tiramisu

(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl kakao
  • 2 dl starkt bryggt kaffe, gärna espresso
  • Mascarponekräm:
  • 4 äggulor
  • 2 burkar mascarpone (à 250 g)
  • 0.5 dl amaretto eller konjak
  • 4 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • pudrad kakao

Chokladtiramisu

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Om du inte vill ha sprit i krämen, ta arraksarom i stället.

Tillagningstid: 1 timme + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med måtten ca 25 x 20 cm.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kallna.

Mascarponekräm:

  1. Vispa ägg­ gulor, mascarpone och amaretto till en slät smet. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt vispa till fast och blank konsistens. Vänd ner äggvitan i mascarponesmeten med hjälp av en slickepott.
  2. Dela botten i två halvor och stänk över avsvalnat kaffe. Bred hälften av mascarponekrämen på ena botten och lägg på den andra. Täck med resten av mascarpone­ krämen och pudra med kakao.

Tips

Bottnen är perfekt att ha som tårtbotten. Gott med grädde och hallon på. Blir bara bättre dagen efter! Håller fint några extra dagar i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Påskens morotstårta

(27)

Västerbottenscocotte

(1)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon

(15)

Tiramisu

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies