För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladtårta med nutella

Betyg (1-5):
2.96 (49 betyg)

En drömtårta för alla som älskar choklad. Med en krämig smak av nötter och en botten som skvallrar citrus är den här tårtan omöjlig att motstå!

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200-150º
16 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Botten:
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 275 g Nutella, hasselnöts- och chokladkräm
  • 175 g mörk choklad, i bitar
  • 3 dl grädde
  • 4.5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Garnering:
  • 4 färska fikon, i klyftor

Gör så här

  1. Blanda smör, socker och apelsinskal med en elvisp eller i en matberedare. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda till en smidig och fast deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, till en cirka 0,5 centimeter tjock rundel.
  2. Lägg degen i en pajform, cirka 25 centimeter i diameter, tryck upp den på kanterna ordentligt och låt formen vila i kylskåpet medan du gör fyllningen. Blanda hasselnöts- och chokladkrämen med två tredjedelar av chokladen.
  3. Värm grädde och mjölk och häll i chokladblandningen. Vispa tills krämen och chokladen har löst sig. Tillsätt äggen ett i taget under konstant vispning. Klä insidan av formens kant med en remsa ugnsfolie som håller degen på plats.
  4. Förgrädda formen mitt i ugnen i 200 grader 20-25 minuter. Ta ut formen. Sänk sedan värmen till 150 grader. Låt pajformen svalna en stund. Smält under tiden resterade choklad, pensla insidan av pajformen med chokladen. Ställ pajen kallt att svalna helt.
  5. Häll chokladfyllningen i pajskalet och grädda i 40-45 minuter. Pajen skall då vara krämig i konsistensen, men ej rinnande. Låt pajen svalna och stelna i kylen. Hit kan förberedas dagen innan. Pajen förvaras i formen, täckt med plastfolie, i kylskåp. Garnera med fikonen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

(6)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(40)

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

(131)

Chokladfudge med valnötter

(4)

Blåbärssemifreddo

(23)

Vit chokladtryffel

(39)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Botten:
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 275 g Nutella, hasselnöts- och chokladkräm
  • 175 g mörk choklad, i bitar
  • 3 dl grädde
  • 4.5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Garnering:
  • 4 färska fikon, i klyftor

Chokladtårta med nutella

Betyg (1-5):
2.96 (49 betyg)

En drömtårta för alla som älskar choklad. Med en krämig smak av nötter och en botten som skvallrar citrus är den här tårtan omöjlig att motstå!

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200-150º
16 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda smör, socker och apelsinskal med en elvisp eller i en matberedare. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda till en smidig och fast deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, till en cirka 0,5 centimeter tjock rundel.
  2. Lägg degen i en pajform, cirka 25 centimeter i diameter, tryck upp den på kanterna ordentligt och låt formen vila i kylskåpet medan du gör fyllningen. Blanda hasselnöts- och chokladkrämen med två tredjedelar av chokladen.
  3. Värm grädde och mjölk och häll i chokladblandningen. Vispa tills krämen och chokladen har löst sig. Tillsätt äggen ett i taget under konstant vispning. Klä insidan av formens kant med en remsa ugnsfolie som håller degen på plats.
  4. Förgrädda formen mitt i ugnen i 200 grader 20-25 minuter. Ta ut formen. Sänk sedan värmen till 150 grader. Låt pajformen svalna en stund. Smält under tiden resterade choklad, pensla insidan av pajformen med chokladen. Ställ pajen kallt att svalna helt.
  5. Häll chokladfyllningen i pajskalet och grädda i 40-45 minuter. Pajen skall då vara krämig i konsistensen, men ej rinnande. Låt pajen svalna och stelna i kylen. Hit kan förberedas dagen innan. Pajen förvaras i formen, täckt med plastfolie, i kylskåp. Garnera med fikonen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

(6)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(40)

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

(131)

Chokladfudge med valnötter

(4)

Blåbärssemifreddo

(23)

Vit chokladtryffel

(39)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)