
Chokladtårta med nutella
Betyg (1-5):
En drömtårta för alla som älskar choklad. Med en krämig smak av nötter och en botten som skvallrar citrus är den här tårtan omöjlig att motstå!
Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200-150º
16 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Botten:
- 125 g smör
- 1 dl socker
- 1 apelsin, finrivet skal
- 1 ägg
- 4 dl vetemjöl
- Fyllning:
- 275 g Nutella, hasselnöts- och chokladkräm
- 175 g mörk choklad, i bitar
- 3 dl grädde
- 4.5 dl mjölk
- 3 ägg
- Garnering:
- 4 färska fikon, i klyftor
Gör så här
- Blanda smör, socker och apelsinskal med en elvisp eller i en matberedare. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda till en smidig och fast deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, till en cirka 0,5 centimeter tjock rundel.
- Lägg degen i en pajform, cirka 25 centimeter i diameter, tryck upp den på kanterna ordentligt och låt formen vila i kylskåpet medan du gör fyllningen. Blanda hasselnöts- och chokladkrämen med två tredjedelar av chokladen.
- Värm grädde och mjölk och häll i chokladblandningen. Vispa tills krämen och chokladen har löst sig. Tillsätt äggen ett i taget under konstant vispning. Klä insidan av formens kant med en remsa ugnsfolie som håller degen på plats.
- Förgrädda formen mitt i ugnen i 200 grader 20-25 minuter. Ta ut formen. Sänk sedan värmen till 150 grader. Låt pajformen svalna en stund. Smält under tiden resterade choklad, pensla insidan av pajformen med chokladen. Ställ pajen kallt att svalna helt.
- Häll chokladfyllningen i pajskalet och grädda i 40-45 minuter. Pajen skall då vara krämig i konsistensen, men ej rinnande. Låt pajen svalna och stelna i kylen. Hit kan förberedas dagen innan. Pajen förvaras i formen, täckt med plastfolie, i kylskåp. Garnera med fikonen.
Liknande recept
Chokladtårta med nutella
Betyg (1-5):
En drömtårta för alla som älskar choklad. Med en krämig smak av nötter och en botten som skvallrar citrus är den här tårtan omöjlig att motstå!
Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200-150º
16 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda smör, socker och apelsinskal med en elvisp eller i en matberedare. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda till en smidig och fast deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, till en cirka 0,5 centimeter tjock rundel.
- Lägg degen i en pajform, cirka 25 centimeter i diameter, tryck upp den på kanterna ordentligt och låt formen vila i kylskåpet medan du gör fyllningen. Blanda hasselnöts- och chokladkrämen med två tredjedelar av chokladen.
- Värm grädde och mjölk och häll i chokladblandningen. Vispa tills krämen och chokladen har löst sig. Tillsätt äggen ett i taget under konstant vispning. Klä insidan av formens kant med en remsa ugnsfolie som håller degen på plats.
- Förgrädda formen mitt i ugnen i 200 grader 20-25 minuter. Ta ut formen. Sänk sedan värmen till 150 grader. Låt pajformen svalna en stund. Smält under tiden resterade choklad, pensla insidan av pajformen med chokladen. Ställ pajen kallt att svalna helt.
- Häll chokladfyllningen i pajskalet och grädda i 40-45 minuter. Pajen skall då vara krämig i konsistensen, men ej rinnande. Låt pajen svalna och stelna i kylen. Hit kan förberedas dagen innan. Pajen förvaras i formen, täckt med plastfolie, i kylskåp. Garnera med fikonen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!