För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladtårta med mandelmassa

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

Lyxig chokladtårta på en botten av mandelmassa och apelsin. Glasera tårtan med chokladkräm och garnera med chokladpraliner och tryfflar. Den här tårtan är en riktig drömdessert!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Botten:
  • 300 g riven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • Glasering:
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Garnering:
  • 12 st chokladpraliner och/eller chokladtryfflar

Gör så här

  1. Värm ugnen. Blanda mandelmassan med äggen och apelsinskalet och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad bakform med hjärtform (ca 1 liter).
  2. Grädda i nedre delen av ugnen 25- 30 minuter. Låt kakan svalna något och lossa den. Lägg tillbaka den i formen och häll apelsinsaften över den, stick några hål så rinner saftens lättare ner. Låt kakan stå och dra i formen tills den kallnat och stjälp försiktigt upp den.
  3. Koka upp grädden, lägg i chokladen och rör tills den smält. Låt chokladsmeten svalna lite, bred den över kakan, låt stelna lite och garnera. Förvara svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Shaimaa

2012-12-22

Mumsi mums

Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(3)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(20)

Vit chokladtryffel

(39)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Chokladtoppar

(5)

Äppelsockerkaka

(36)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • Botten:
  • 300 g riven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • Glasering:
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Garnering:
  • 12 st chokladpraliner och/eller chokladtryfflar

Chokladtårta med mandelmassa

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

Lyxig chokladtårta på en botten av mandelmassa och apelsin. Glasera tårtan med chokladkräm och garnera med chokladpraliner och tryfflar. Den här tårtan är en riktig drömdessert!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen. Blanda mandelmassan med äggen och apelsinskalet och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad bakform med hjärtform (ca 1 liter).
  2. Grädda i nedre delen av ugnen 25- 30 minuter. Låt kakan svalna något och lossa den. Lägg tillbaka den i formen och häll apelsinsaften över den, stick några hål så rinner saftens lättare ner. Låt kakan stå och dra i formen tills den kallnat och stjälp försiktigt upp den.
  3. Koka upp grädden, lägg i chokladen och rör tills den smält. Låt chokladsmeten svalna lite, bred den över kakan, låt stelna lite och garnera. Förvara svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Shaimaa

2012-12-22

Mumsi mums

Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(3)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(20)

Vit chokladtryffel

(39)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Chokladtoppar

(5)

Äppelsockerkaka

(36)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)