Chokladtårta med mandelmassa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Lyxig chokladtårta på en botten av mandelmassa och apelsin. Glasera tårtan med chokladkräm och garnera med chokladpraliner och tryfflar. Den här tårtan är en riktig drömdessert!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Botten:
  • 300 g riven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • Glasering:
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Garnering:
  • 12 st chokladpraliner och/eller chokladtryfflar

Gör så här

  1. Värm ugnen. Blanda mandelmassan med äggen och apelsinskalet och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad bakform med hjärtform (ca 1 liter).
  2. Grädda i nedre delen av ugnen 25- 30 minuter. Låt kakan svalna något och lossa den. Lägg tillbaka den i formen och häll apelsinsaften över den, stick några hål så rinner saftens lättare ner. Låt kakan stå och dra i formen tills den kallnat och stjälp försiktigt upp den.
  3. Koka upp grädden, lägg i chokladen och rör tills den smält. Låt chokladsmeten svalna lite, bred den över kakan, låt stelna lite och garnera. Förvara svalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Shaimaa

2012-12-22

Mumsi mums

Liknande recept

Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • Botten:
  • 300 g riven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • Glasering:
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Garnering:
  • 12 st chokladpraliner och/eller chokladtryfflar

Chokladtårta med mandelmassa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Lyxig chokladtårta på en botten av mandelmassa och apelsin. Glasera tårtan med chokladkräm och garnera med chokladpraliner och tryfflar. Den här tårtan är en riktig drömdessert!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen. Blanda mandelmassan med äggen och apelsinskalet och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad bakform med hjärtform (ca 1 liter).
  2. Grädda i nedre delen av ugnen 25- 30 minuter. Låt kakan svalna något och lossa den. Lägg tillbaka den i formen och häll apelsinsaften över den, stick några hål så rinner saftens lättare ner. Låt kakan stå och dra i formen tills den kallnat och stjälp försiktigt upp den.
  3. Koka upp grädden, lägg i chokladen och rör tills den smält. Låt chokladsmeten svalna lite, bred den över kakan, låt stelna lite och garnera. Förvara svalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Shaimaa

2012-12-22

Mumsi mums

Liknande recept

Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)