Chokladsemlor

Betyg (1-5):
4.04 (23 betyg)

Variera dina semlor och blanda kakao i både degen och grädden.

Ugnstemperatur:225º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 msk baksirap eller socker
  • 3 msk kakao
  • 7 dl vetemjöl
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 krm salt
  • Mandelmassa:
  • 1 dl skållad, skalad sötmandel
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk kakao
  • Garnering:
  • 2 tsk florsocker
  • 2 tsk kakao

Gör så här

  1. Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. Häll den i en bunke och smula i jästen. Rör tills jästen är löst. Tillsätt baksirap eller socker, salt, kakao och nästan allt mjöl. Klicka i smöret och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen i bunken, täckt med handduk, cirka 45 minuter.
  2. Dela degen i 25 bitar på mjölat bakbord. Rulla dem till bollar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, låt dem jäsa övertäckta med en handduk cirka 25 minuter. Grädda semlorna i mitten av ugnen 5–7 minuter.

Mandelmassa

  1. Mixa mandel, socker och vatten till en massa. Skär ett lock av varje bulle. Ta bort lite av bullens inkråm med en gaffel och fyll bullarna.

Fyllning

  1. Vispa grädden med florsocker och kakao. Fördela chokladgrädden på bullarna och lägg på locken.
  2. Häll florsocker i en sil och pudra sockret över semlorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Påskens morotstårta

(28)

Kladdkaka med nötkola

(13)

Gratinerade aprikoser

(0)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)

Nötmarängtårta

(47)

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)

Zuleikatårta

(32)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 msk baksirap eller socker
  • 3 msk kakao
  • 7 dl vetemjöl
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 krm salt
  • Mandelmassa:
  • 1 dl skållad, skalad sötmandel
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk kakao
  • Garnering:
  • 2 tsk florsocker
  • 2 tsk kakao

Chokladsemlor

Betyg (1-5):
4.04 (23 betyg)

Variera dina semlor och blanda kakao i både degen och grädden.

Ugnstemperatur:225º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. Häll den i en bunke och smula i jästen. Rör tills jästen är löst. Tillsätt baksirap eller socker, salt, kakao och nästan allt mjöl. Klicka i smöret och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen i bunken, täckt med handduk, cirka 45 minuter.
  2. Dela degen i 25 bitar på mjölat bakbord. Rulla dem till bollar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, låt dem jäsa övertäckta med en handduk cirka 25 minuter. Grädda semlorna i mitten av ugnen 5–7 minuter.

Mandelmassa

  1. Mixa mandel, socker och vatten till en massa. Skär ett lock av varje bulle. Ta bort lite av bullens inkråm med en gaffel och fyll bullarna.

Fyllning

  1. Vispa grädden med florsocker och kakao. Fördela chokladgrädden på bullarna och lägg på locken.
  2. Häll florsocker i en sil och pudra sockret över semlorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Påskens morotstårta

(28)

Kladdkaka med nötkola

(13)

Gratinerade aprikoser

(0)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)

Nötmarängtårta

(47)

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)

Zuleikatårta

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies