Chokladparfait med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (4 betyg)

Hemgjord parfait känns alltid lyxigt, och det är ju inte fel när den går blixtsnabbt att göra! Låt apelsinkrokant stå för smaksättningen i denna gräddiga glass och servera med färsk apelsin, maränger och chokladsås.

Tillagningstid: 25 min + 4 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g apelsinkrokantchoklad
  • 3 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 2 apelsin, i bitar eller filéer
  • maränger
  • chokladsås

Gör så här

  1. Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikro. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig.
  2. Ringla ner chokladen i grädden under omrörning. Vänd sedan ner äggvitan och rör försiktigt till en jämn smet. Häll upp i en plastlåda eller brödform klädd med plastfolie. Frys minst 4 tim.
  3. Låt parfaiten stå framme 5 min före servering. Stjälp upp på ett serveringsfat och garnera med apelsin, krossade maränger och chokladsås.

Tips

Går att förbereda långt i förväg och förvara i frysen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Päron i konjakslag med mintchokladsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

Betyg
Betyg
(133)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkel chokladmousse

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chokladdoppad ananas

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g apelsinkrokantchoklad
  • 3 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 2 apelsin, i bitar eller filéer
  • maränger
  • chokladsås

Chokladparfait med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (4 betyg)

Hemgjord parfait känns alltid lyxigt, och det är ju inte fel när den går blixtsnabbt att göra! Låt apelsinkrokant stå för smaksättningen i denna gräddiga glass och servera med färsk apelsin, maränger och chokladsås.

Tillagningstid: 25 min + 4 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikro. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig.
  2. Ringla ner chokladen i grädden under omrörning. Vänd sedan ner äggvitan och rör försiktigt till en jämn smet. Häll upp i en plastlåda eller brödform klädd med plastfolie. Frys minst 4 tim.
  3. Låt parfaiten stå framme 5 min före servering. Stjälp upp på ett serveringsfat och garnera med apelsin, krossade maränger och chokladsås.

Tips

Går att förbereda långt i förväg och förvara i frysen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Päron i konjakslag med mintchokladsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

Betyg
Betyg
(133)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkel chokladmousse

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chokladdoppad ananas

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)