För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladparfait med apelsin

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Hemgjord parfait känns alltid lyxigt, och det är ju inte fel när den går blixtsnabbt att göra! Låt apelsinkrokant stå för smaksättningen i denna gräddiga glass och servera med färsk apelsin, maränger och chokladsås.

Tillagningstid: 25 min + 4 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g apelsinkrokantchoklad
  • 3 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 2 apelsin, i bitar eller filéer
  • maränger
  • chokladsås

Gör så här

  1. Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikro. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig.
  2. Ringla ner chokladen i grädden under omrörning. Vänd sedan ner äggvitan och rör försiktigt till en jämn smet. Häll upp i en plastlåda eller brödform klädd med plastfolie. Frys minst 4 tim.
  3. Låt parfaiten stå framme 5 min före servering. Stjälp upp på ett serveringsfat och garnera med apelsin, krossade maränger och chokladsås.

Tips

Går att förbereda långt i förväg och förvara i frysen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Crêpes med apelsinlikör och chokladsås

(3)

Päron i konjakslag med mintchokladsås

(2)

Enkel chokladmousse

(7)

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

(131)

Semifreddo med nougat

(2)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Marängtårta med choklad

(96)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g apelsinkrokantchoklad
  • 3 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 2 apelsin, i bitar eller filéer
  • maränger
  • chokladsås

Chokladparfait med apelsin

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Hemgjord parfait känns alltid lyxigt, och det är ju inte fel när den går blixtsnabbt att göra! Låt apelsinkrokant stå för smaksättningen i denna gräddiga glass och servera med färsk apelsin, maränger och chokladsås.

Tillagningstid: 25 min + 4 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikro. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig.
  2. Ringla ner chokladen i grädden under omrörning. Vänd sedan ner äggvitan och rör försiktigt till en jämn smet. Häll upp i en plastlåda eller brödform klädd med plastfolie. Frys minst 4 tim.
  3. Låt parfaiten stå framme 5 min före servering. Stjälp upp på ett serveringsfat och garnera med apelsin, krossade maränger och chokladsås.

Tips

Går att förbereda långt i förväg och förvara i frysen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Crêpes med apelsinlikör och chokladsås

(3)

Päron i konjakslag med mintchokladsås

(2)

Enkel chokladmousse

(7)

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

(131)

Semifreddo med nougat

(2)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Marängtårta med choklad

(96)