
Chokladparfait med apelsin
Betyg (1-5):
Hemgjord parfait känns alltid lyxigt, och det är ju inte fel när den går blixtsnabbt att göra! Låt apelsinkrokant stå för smaksättningen i denna gräddiga glass och servera med färsk apelsin, maränger och chokladsås.
Tillagningstid: 25 min + 4 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g apelsinkrokantchoklad
- 3 äggvitor
- 3 dl vispgrädde
- Till servering:
- 2 apelsin, i bitar eller filéer
- maränger
- chokladsås
Gör så här
- Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikro. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig.
- Ringla ner chokladen i grädden under omrörning. Vänd sedan ner äggvitan och rör försiktigt till en jämn smet. Häll upp i en plastlåda eller brödform klädd med plastfolie. Frys minst 4 tim.
- Låt parfaiten stå framme 5 min före servering. Stjälp upp på ett serveringsfat och garnera med apelsin, krossade maränger och chokladsås.
Tips

Går att förbereda långt i förväg och förvara i frysen.
Liknande recept
Chokladparfait med apelsin
Betyg (1-5):
Hemgjord parfait känns alltid lyxigt, och det är ju inte fel när den går blixtsnabbt att göra! Låt apelsinkrokant stå för smaksättningen i denna gräddiga glass och servera med färsk apelsin, maränger och chokladsås.
Tillagningstid: 25 min + 4 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikro. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig.
- Ringla ner chokladen i grädden under omrörning. Vänd sedan ner äggvitan och rör försiktigt till en jämn smet. Häll upp i en plastlåda eller brödform klädd med plastfolie. Frys minst 4 tim.
- Låt parfaiten stå framme 5 min före servering. Stjälp upp på ett serveringsfat och garnera med apelsin, krossade maränger och chokladsås.
Tips

Går att förbereda långt i förväg och förvara i frysen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!