Chokladmudcake med karamell

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

En amerikansk variant på kladdkaka som blir ännu bättre om du serverar färska bär till.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 21 st
  • 225 g smör
  • 2 dl bryggt kaffe
  • 1 dl kakao
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl rörsocker eller strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 2 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • Till formen:
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • Karamell:
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mörk sirap
  • 50 g smör
  • Fyllning:
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 50 g philadelphiaost
  • 1.5 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 0.33 av karamellen (se ovan)

Gör så här

  1. Smält smör, blanda i kaffe och kakao i en kastrull och ställ åt sidan. Blanda vetemjöl, rörsocker, vaniljsocker och bikarbonat i en skål. Blanda ner smörblandningen, ägg och gräddfil i de torra ingredienserna. Vispa med elvisp till en jämn smet.
  2. Häll upp smeten i en smord och mjölad form (gärna i teflon) som rymmer 2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen på 175° i 1 timme. Ta ut kakan och låt den vila 10 minuter i formen. Vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna under formen.

Karamell

  1. Lägg socker, vatten, grädde och sirap i en kastrull låt koka i 5 minuter. Rör i smöret och låt såsen svalna.

Fyllning

  1. Vispa ihop smör, Philadelphia, florsocker, vaniljsocker och 1/3 av den kalla karamellen till en kräm.
  2. Ställ kakan på ett tårtfat och dela kakan vågrätt på mitten. Bred fyllningen på botten. Lägg tillbaka övre delen och ringla över resterande karamellsås.

Tips

Kakan är även god att äta utan fyllning, lätt ljummen med karamellsås över och en klick vaniljglass.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



stina

2013-04-11

löjligt goooood!

Micci

2013-02-21

Supergod.....

Liknande recept

Persikocheesecake - Coop

(31)

Jordgubbstiramisu - Coop

(27)

Trifle med aprikos och passion - Coop

(3)

Snabb cheesecake med rårörda hallon - Coop

(47)

Pepparkakscheesecake - Coop

(53)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa - Coop

(3)

Plommonpaj med cream cheese - Coop

(7)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake - Coop

(8)
21 st
  • Ingredienser 21 st
  • 225 g smör
  • 2 dl bryggt kaffe
  • 1 dl kakao
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl rörsocker eller strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 2 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • Till formen:
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • Karamell:
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mörk sirap
  • 50 g smör
  • Fyllning:
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 50 g philadelphiaost
  • 1.5 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 0.33 av karamellen (se ovan)

Chokladmudcake med karamell

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

En amerikansk variant på kladdkaka som blir ännu bättre om du serverar färska bär till.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smör, blanda i kaffe och kakao i en kastrull och ställ åt sidan. Blanda vetemjöl, rörsocker, vaniljsocker och bikarbonat i en skål. Blanda ner smörblandningen, ägg och gräddfil i de torra ingredienserna. Vispa med elvisp till en jämn smet.
  2. Häll upp smeten i en smord och mjölad form (gärna i teflon) som rymmer 2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen på 175° i 1 timme. Ta ut kakan och låt den vila 10 minuter i formen. Vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna under formen.

Karamell

  1. Lägg socker, vatten, grädde och sirap i en kastrull låt koka i 5 minuter. Rör i smöret och låt såsen svalna.

Fyllning

  1. Vispa ihop smör, Philadelphia, florsocker, vaniljsocker och 1/3 av den kalla karamellen till en kräm.
  2. Ställ kakan på ett tårtfat och dela kakan vågrätt på mitten. Bred fyllningen på botten. Lägg tillbaka övre delen och ringla över resterande karamellsås.

Tips

Kakan är även god att äta utan fyllning, lätt ljummen med karamellsås över och en klick vaniljglass.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



stina

2013-04-11

löjligt goooood!

Micci

2013-02-21

Supergod.....

Liknande recept

Persikocheesecake - Coop

(31)

Jordgubbstiramisu - Coop

(27)

Trifle med aprikos och passion - Coop

(3)

Snabb cheesecake med rårörda hallon - Coop

(47)

Pepparkakscheesecake - Coop

(53)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa - Coop

(3)

Plommonpaj med cream cheese - Coop

(7)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies