För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladmousse på avokado med crunch

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Inte provat chokladmousse gjord på avokado? Då är det dags!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g mörk choklad
  • 2 mogna avokador
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 1 äggvita
  • Pumpacrunch
  • 1 dl pumpakärnor
  • 25 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • Till servering
  • guldpulver eller annat festligt strössel
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Pumpacrunch: Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienser till pumpacrunchet och strö ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta ca 8 min, tills det är gyllene och flyter ihop. Låt svalna och smula sedan till grova smulor.

Chokladmousse:

  1. Smält chokladen varsamt över vattenbad. Låt svalna något. Gröp ut avokadoköttet och mixa till en slät mousse med muscovadosocker och chokladen. Vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp och vänd varsamt ner i moussen. Häll ev upp moussen i en spritspåse och spritsa eller skeda upp den i serveringsskålar. Låt vila i kylen ca 1 timme.
  2. Garnera moussen med guldpulver eller annat festligt strössel. Servera med pumpacrunchet och passionsfrukt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-07

Hej Lars-Erik! Det går att göra moussen dagen innan den ska ätas men vänta med att lägga på crunchet. Hanna, webbredaktör

Lars-Erik

2018-12-30

Går den att göra dagen innan den ska ätas?

11 st
  • Ingredienser (11)
  • 150 g mörk choklad
  • 2 mogna avokador
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 1 äggvita
  • Pumpacrunch
  • 1 dl pumpakärnor
  • 25 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • Till servering
  • guldpulver eller annat festligt strössel
  • 2 passionsfrukter

Chokladmousse på avokado med crunch

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Inte provat chokladmousse gjord på avokado? Då är det dags!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pumpacrunch: Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienser till pumpacrunchet och strö ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta ca 8 min, tills det är gyllene och flyter ihop. Låt svalna och smula sedan till grova smulor.

Chokladmousse:

  1. Smält chokladen varsamt över vattenbad. Låt svalna något. Gröp ut avokadoköttet och mixa till en slät mousse med muscovadosocker och chokladen. Vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp och vänd varsamt ner i moussen. Häll ev upp moussen i en spritspåse och spritsa eller skeda upp den i serveringsskålar. Låt vila i kylen ca 1 timme.
  2. Garnera moussen med guldpulver eller annat festligt strössel. Servera med pumpacrunchet och passionsfrukt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-07

Hej Lars-Erik! Det går att göra moussen dagen innan den ska ätas men vänta med att lägga på crunchet. Hanna, webbredaktör

Lars-Erik

2018-12-30

Går den att göra dagen innan den ska ätas?