Chokladmousse med nektariner

Betyg (1-5):
3 (6 betyg)

En len liten munsbit, passar perfekt til kaffet.

Tillagningstid: 20 minuter + 20 minuter att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 100 g mörk choklad
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • Till servering:
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 4 nektariner
  • 0.5 dl konc. tropisk saft eller sockerlag

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre och lägg i en bunke.
  2. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt smöret. Rör om till en jämn smet och ställ åt sidan.
  3. Separera av äggvitor och gulor. Vispa vitorna till ett fast skum. Blanda äggulorna med chokladen. Vänd ner äggvitan.
  4. Torrosta nötterna under omrörning i stekpanna till fin färg.
  5. Skala och skär frukten i bitar. Fördela i 4 glas. Häll över saft eller sockerlag. Fördela moussen i glasen och låt stelna 20 minuter i kylskåp. Toppa med nötterna.

Tips

Var försiktig så att chokladen inte blir för varm och skär sig.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2017-08-28

Gott och enkelt! Nektrinerna bryter fint mot den något beska chokladen.

Liknande recept

Rabarberpaj

(42)

Äppelsockerkaka

(34)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Banoffee-paj

(83)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Chokladtoppar

(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 100 g mörk choklad
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • Till servering:
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 4 nektariner
  • 0.5 dl konc. tropisk saft eller sockerlag

Chokladmousse med nektariner

Betyg (1-5):
3 (6 betyg)

En len liten munsbit, passar perfekt til kaffet.

Tillagningstid: 20 minuter + 20 minuter att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre och lägg i en bunke.
  2. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt smöret. Rör om till en jämn smet och ställ åt sidan.
  3. Separera av äggvitor och gulor. Vispa vitorna till ett fast skum. Blanda äggulorna med chokladen. Vänd ner äggvitan.
  4. Torrosta nötterna under omrörning i stekpanna till fin färg.
  5. Skala och skär frukten i bitar. Fördela i 4 glas. Häll över saft eller sockerlag. Fördela moussen i glasen och låt stelna 20 minuter i kylskåp. Toppa med nötterna.

Tips

Var försiktig så att chokladen inte blir för varm och skär sig.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2017-08-28

Gott och enkelt! Nektrinerna bryter fint mot den något beska chokladen.

Liknande recept

Rabarberpaj

(42)

Äppelsockerkaka

(34)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Banoffee-paj

(83)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Chokladtoppar

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies