
Chokladmousse med nektariner
Betyg (1-5):
En len liten munsbit, passar perfekt til kaffet.
Tillagningstid: 20 minuter + 20 minuter att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 100 g mörk choklad
- 25 g rumsvarmt smör
- 2 ägg
- Till servering:
- 1 dl grovhackade hasselnötter
- 4 nektariner
- 0.5 dl konc. tropisk saft eller sockerlag
Gör så här
- Bryt chokladen i mindre och lägg i en bunke.
- Smält chokladen över vattenbad och tillsätt smöret. Rör om till en jämn smet och ställ åt sidan.
- Separera av äggvitor och gulor. Vispa vitorna till ett fast skum. Blanda äggulorna med chokladen. Vänd ner äggvitan.
- Torrosta nötterna under omrörning i stekpanna till fin färg.
- Skala och skär frukten i bitar. Fördela i 4 glas. Häll över saft eller sockerlag. Fördela moussen i glasen och låt stelna 20 minuter i kylskåp. Toppa med nötterna.
Tips

Var försiktig så att chokladen inte blir för varm och skär sig.
Liknande recept
Chokladmousse med nektariner
Betyg (1-5):
En len liten munsbit, passar perfekt til kaffet.
Tillagningstid: 20 minuter + 20 minuter att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bryt chokladen i mindre och lägg i en bunke.
- Smält chokladen över vattenbad och tillsätt smöret. Rör om till en jämn smet och ställ åt sidan.
- Separera av äggvitor och gulor. Vispa vitorna till ett fast skum. Blanda äggulorna med chokladen. Vänd ner äggvitan.
- Torrosta nötterna under omrörning i stekpanna till fin färg.
- Skala och skär frukten i bitar. Fördela i 4 glas. Häll över saft eller sockerlag. Fördela moussen i glasen och låt stelna 20 minuter i kylskåp. Toppa med nötterna.
Tips

Var försiktig så att chokladen inte blir för varm och skär sig.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-08-28
Gott och enkelt! Nektrinerna bryter fint mot den något beska chokladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Isabel
2017-08-28
Gott och enkelt! Nektrinerna bryter fint mot den något beska chokladen.