Chokladmousse med apelsinsås

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Härligt fluffig mousse med frisk apelsin. Recept av: Jessica Frej och Foto: Lina Eidenberg Adamo

Tillagningstid: 30 min + minst 4 tim i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 125 g chokladknappar, mörka eller hackad choklad
  • 8 Dumlekola, skivade
  • 2 äggulor
  • 3 msk mörkt muscovadosocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 krm salt
  • Apelsinsås
  • 5 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 msk potatismjöl
  • Till servering
  • frukt, t ex fileade apelsiner, sharonfrukt, hjortron
  • hackade pistagenötter

Gör så här

  1. Chokladmousse: Smält chokladen och dumlekolorna tillsammans i vattenbad. Vispa äggulor, socker och salt med elvisp tills det mesta av sockret lösts upp. Vispa grädden fluffig.
  2. Vänd varsamt ner grädden och den smälta chokladen i ägg-vispet. Vänd runt med en slickepott till en jämn smet. Låt stå i kylen minst 4 timmar.

Apelsinsås:

  1. Vispa ihop apelsinsaft, vaniljsocker och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. När första bubblan syns, ta kastrullen från värmen och häll upp i en kanna. Låt svalna och ställ i kylen till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-01-08

Såsen hälls bredvid i samma skål eller glas som moussen. Lycka till!

Göran

2017-12-28

Verkar vara mycket sås?? över en dl per glas?

Eine

2017-12-27

Ska apelsinsåsen slås över moussen?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Vit chokladtryffel

(37)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Äppelsockerkaka

(36)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Rabarberpaj

(43)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 125 g chokladknappar, mörka eller hackad choklad
  • 8 Dumlekola, skivade
  • 2 äggulor
  • 3 msk mörkt muscovadosocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 krm salt
  • Apelsinsås
  • 5 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 msk potatismjöl
  • Till servering
  • frukt, t ex fileade apelsiner, sharonfrukt, hjortron
  • hackade pistagenötter

Chokladmousse med apelsinsås

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Härligt fluffig mousse med frisk apelsin. Recept av: Jessica Frej och Foto: Lina Eidenberg Adamo

Tillagningstid: 30 min + minst 4 tim i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Chokladmousse: Smält chokladen och dumlekolorna tillsammans i vattenbad. Vispa äggulor, socker och salt med elvisp tills det mesta av sockret lösts upp. Vispa grädden fluffig.
  2. Vänd varsamt ner grädden och den smälta chokladen i ägg-vispet. Vänd runt med en slickepott till en jämn smet. Låt stå i kylen minst 4 timmar.

Apelsinsås:

  1. Vispa ihop apelsinsaft, vaniljsocker och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. När första bubblan syns, ta kastrullen från värmen och häll upp i en kanna. Låt svalna och ställ i kylen till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-01-08

Såsen hälls bredvid i samma skål eller glas som moussen. Lycka till!

Göran

2017-12-28

Verkar vara mycket sås?? över en dl per glas?

Eine

2017-12-27

Ska apelsinsåsen slås över moussen?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Vit chokladtryffel

(37)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Äppelsockerkaka

(36)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Rabarberpaj

(43)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies