Chokladmousse med apelsinsås

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Härligt fluffig mousse med frisk apelsin. Recept av: Jessica Frej och Foto: Lina Eidenberg Adamo

Tillagningstid: 30 min + minst 4 tim i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 125 g chokladknappar, mörka eller hackad choklad
  • 8 Dumlekola, skivade
  • 2 äggulor
  • 3 msk mörkt muscovadosocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Apelsinsås
  • 5 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 msk potatismjöl
  • Till servering
  • frukt, t ex fileade apelsiner, sharonfrukt, hjortron
  • hackade pistagenötter

Gör så här

  1. Chokladmousse: Smält chokladen och dumlekolorna tillsammans i vattenbad. Vispa äggulor, socker och salt med elvisp tills det mesta av sockret lösts upp. Vispa grädden fluffig.
  2. Vänd varsamt ner grädden och den smälta chokladen i ägg-vispet. Vänd runt med en slickepott till en jämn smet. Låt stå i kylen minst 4 timmar.

Apelsinsås:

  1. Vispa ihop apelsinsaft, vaniljsocker och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. När första bubblan syns, ta kastrullen från värmen och häll upp i en kanna. Låt svalna och ställ i kylen till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-01-08

Såsen hälls bredvid i samma skål eller glas som moussen. Lycka till!

Göran

2017-12-28

Verkar vara mycket sås?? över en dl per glas?

Eine

2017-12-27

Ska apelsinsåsen slås över moussen?

Liknande recept

Frasvåfflor - Coop

(123)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 125 g chokladknappar, mörka eller hackad choklad
  • 8 Dumlekola, skivade
  • 2 äggulor
  • 3 msk mörkt muscovadosocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Apelsinsås
  • 5 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 msk potatismjöl
  • Till servering
  • frukt, t ex fileade apelsiner, sharonfrukt, hjortron
  • hackade pistagenötter

Chokladmousse med apelsinsås

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Härligt fluffig mousse med frisk apelsin. Recept av: Jessica Frej och Foto: Lina Eidenberg Adamo

Tillagningstid: 30 min + minst 4 tim i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Chokladmousse: Smält chokladen och dumlekolorna tillsammans i vattenbad. Vispa äggulor, socker och salt med elvisp tills det mesta av sockret lösts upp. Vispa grädden fluffig.
  2. Vänd varsamt ner grädden och den smälta chokladen i ägg-vispet. Vänd runt med en slickepott till en jämn smet. Låt stå i kylen minst 4 timmar.

Apelsinsås:

  1. Vispa ihop apelsinsaft, vaniljsocker och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. När första bubblan syns, ta kastrullen från värmen och häll upp i en kanna. Låt svalna och ställ i kylen till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-01-08

Såsen hälls bredvid i samma skål eller glas som moussen. Lycka till!

Göran

2017-12-28

Verkar vara mycket sås?? över en dl per glas?

Eine

2017-12-27

Ska apelsinsåsen slås över moussen?

Liknande recept

Frasvåfflor - Coop

(123)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies