Chokladmousse med apelsinsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Härligt fluffig mousse med frisk apelsin. Recept av: Jessica Frej och Foto: Lina Eidenberg Adamo

Tillagningstid: 30 min + minst 4 tim i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g chokladknappar, mörka eller hackad choklad
  • 8 Dumlekola, skivade
  • 2 äggulor
  • 3 msk mörkt muscovadosocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 krm salt
  • Apelsinsås
  • 5 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 msk potatismjöl
  • Till servering
  • frukt, t ex fileade apelsiner, sharonfrukt, hjortron
  • hackade pistagenötter

Gör så här

  1. Chokladmousse: Smält chokladen och dumlekolorna tillsammans i vattenbad. Vispa äggulor, socker och salt med elvisp tills det mesta av sockret lösts upp. Vispa grädden fluffig.
  2. Vänd varsamt ner grädden och den smälta chokladen i ägg-vispet. Vänd runt med en slickepott till en jämn smet. Låt stå i kylen minst 4 timmar.

Apelsinsås:

  1. Vispa ihop apelsinsaft, vaniljsocker och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. När första bubblan syns, ta kastrullen från värmen och häll upp i en kanna. Låt svalna och ställ i kylen till servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-01-08

Såsen hälls bredvid i samma skål eller glas som moussen. Lycka till!

Göran

2017-12-28

Verkar vara mycket sås?? över en dl per glas?

Eine

2017-12-27

Ska apelsinsåsen slås över moussen?

Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 125 g chokladknappar, mörka eller hackad choklad
  • 8 Dumlekola, skivade
  • 2 äggulor
  • 3 msk mörkt muscovadosocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 krm salt
  • Apelsinsås
  • 5 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 msk potatismjöl
  • Till servering
  • frukt, t ex fileade apelsiner, sharonfrukt, hjortron
  • hackade pistagenötter

Chokladmousse med apelsinsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Härligt fluffig mousse med frisk apelsin. Recept av: Jessica Frej och Foto: Lina Eidenberg Adamo

Tillagningstid: 30 min + minst 4 tim i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Chokladmousse: Smält chokladen och dumlekolorna tillsammans i vattenbad. Vispa äggulor, socker och salt med elvisp tills det mesta av sockret lösts upp. Vispa grädden fluffig.
  2. Vänd varsamt ner grädden och den smälta chokladen i ägg-vispet. Vänd runt med en slickepott till en jämn smet. Låt stå i kylen minst 4 timmar.

Apelsinsås:

  1. Vispa ihop apelsinsaft, vaniljsocker och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. När första bubblan syns, ta kastrullen från värmen och häll upp i en kanna. Låt svalna och ställ i kylen till servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-01-08

Såsen hälls bredvid i samma skål eller glas som moussen. Lycka till!

Göran

2017-12-28

Verkar vara mycket sås?? över en dl per glas?

Eine

2017-12-27

Ska apelsinsåsen slås över moussen?

Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(4)