Chokladkola med flingsalt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.21 (19 betyg)

Seg kola med mörk choklad blir ännu godare och elegantare av flingsaltet. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
25 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl muscovadosocker
  • 2 dl glykos
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 100 g mörk choklad, grovhackad
  • 2 msk kakao
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka upp grädde, socker och glykos i en tjockbottnad kastrull. Koka på medelvärme till 116˚, rör om då och då (ca 20 min).
  2. Ta kastrullen från värmen och klicka i smöret lite i taget och tillsätt choklad och kakao. Rör om till en jämn smet.
  3. Häll kolan i en form med måtten ca 8 cm x 20 cm klädd med bakplåtspapper. Smula över flingsalt och låt kallna. Skär kolan i bitar och förvara kallt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-23

Hej Anette, måttet på formen ska vara ca 8 cm x 20 cm. God jul!

Checkbox Coop

2019-12-23

Hej Anette! Ja, 2 dl glykos stämmer. Lycka till :)

Anette

2019-12-23

Måttet på formen?

Anette

2019-12-21

Är det verkligen 2 dl glykos?

Liknande recept

Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ischoklad med kokosflakes

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chocolate chip cookies

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Hallontryfflar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl muscovadosocker
  • 2 dl glykos
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 100 g mörk choklad, grovhackad
  • 2 msk kakao
  • flingsalt

Chokladkola med flingsalt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.21 (19 betyg)

Seg kola med mörk choklad blir ännu godare och elegantare av flingsaltet. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
25 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädde, socker och glykos i en tjockbottnad kastrull. Koka på medelvärme till 116˚, rör om då och då (ca 20 min).
  2. Ta kastrullen från värmen och klicka i smöret lite i taget och tillsätt choklad och kakao. Rör om till en jämn smet.
  3. Häll kolan i en form med måtten ca 8 cm x 20 cm klädd med bakplåtspapper. Smula över flingsalt och låt kallna. Skär kolan i bitar och förvara kallt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-23

Hej Anette, måttet på formen ska vara ca 8 cm x 20 cm. God jul!

Checkbox Coop

2019-12-23

Hej Anette! Ja, 2 dl glykos stämmer. Lycka till :)

Anette

2019-12-23

Måttet på formen?

Anette

2019-12-21

Är det verkligen 2 dl glykos?

Liknande recept

Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ischoklad med kokosflakes

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chocolate chip cookies

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Hallontryfflar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)