Chokladkaka med kaffeglasyr

Betyg (1-5):
3.47 (144 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 msk ströbröd
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 100 g mörk choklad, minst 60 % kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker eller äkta vanilj
  • Glasyr:
  • 50 g smör
  • 1 dl muskovadosocker
  • 1 dl starkt kaffe
  • 0.5 dl grädde
  • 100 g mörk choklad
  • Garnering:
  • 1 msk kakao
  • 1 dl rostade hasselnötter

Gör så här

  1. Smörj och bröa en springform, cirka 22 centimeter i diameter. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten så att chokladen smälter.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.

Glasyr

  1. Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka ca 10 minuter tills smeten tjocknat lite. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma glasyren. Bred glasyren över kakan när den svalnat något.
  2. Pudra över kakao och dekorera med rostade hasselnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-04-18

Till Henrik: Ugnen ska vara på 175º

Henrik

2016-04-16

Hur många grader ska ugnen vara på?

anders

2014-08-20

Den verkar helt fantastisk, måste verkligen testa. Om man inte har choklad hemma men ändå vill göra något liknande kan jag rekommendera detta receptet http://urminkokbok.blogg.se/2014/august/saftig-chokladkaka-med-kaffeglasyr-2.html

Anita

2013-11-05

Mäktig men åh så god!

Robert

2013-05-24

Smaskig med vuxen smak! Gräddade max40 minuter (i min ugn) gärna något kortare. Rostade nötter är pricken-över-i. Servera med vispad grädde. Mums!

august

2012-12-23

jag glömde säga att vi ska göra den här ikväll, så jag kan återkomma då med ett omdöme

august

2012-12-23

min bror säger att den är god för han har gjort den

Rita

2012-01-25

Det ser gott,lätt ut att göra.

Liknande recept

Marängtäckt chokladkaka

(25)

Vit chokladtryffel

(35)

Citrusflarn

(4)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Chokladtoppar

(3)

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)

Cupcakespindlar till halloween

(3)

Kolagodis med mjölkchoklad

(18)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 msk ströbröd
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 100 g mörk choklad, minst 60 % kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker eller äkta vanilj
  • Glasyr:
  • 50 g smör
  • 1 dl muskovadosocker
  • 1 dl starkt kaffe
  • 0.5 dl grädde
  • 100 g mörk choklad
  • Garnering:
  • 1 msk kakao
  • 1 dl rostade hasselnötter

Chokladkaka med kaffeglasyr

Betyg (1-5):
3.47 (144 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en springform, cirka 22 centimeter i diameter. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten så att chokladen smälter.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.

Glasyr

  1. Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka ca 10 minuter tills smeten tjocknat lite. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma glasyren. Bred glasyren över kakan när den svalnat något.
  2. Pudra över kakao och dekorera med rostade hasselnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-04-18

Till Henrik: Ugnen ska vara på 175º

Henrik

2016-04-16

Hur många grader ska ugnen vara på?

anders

2014-08-20

Den verkar helt fantastisk, måste verkligen testa. Om man inte har choklad hemma men ändå vill göra något liknande kan jag rekommendera detta receptet http://urminkokbok.blogg.se/2014/august/saftig-chokladkaka-med-kaffeglasyr-2.html

Anita

2013-11-05

Mäktig men åh så god!

Robert

2013-05-24

Smaskig med vuxen smak! Gräddade max40 minuter (i min ugn) gärna något kortare. Rostade nötter är pricken-över-i. Servera med vispad grädde. Mums!

august

2012-12-23

jag glömde säga att vi ska göra den här ikväll, så jag kan återkomma då med ett omdöme

august

2012-12-23

min bror säger att den är god för han har gjort den

Rita

2012-01-25

Det ser gott,lätt ut att göra.

Liknande recept

Marängtäckt chokladkaka

(25)

Vit chokladtryffel

(35)

Citrusflarn

(4)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Chokladtoppar

(3)

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)

Cupcakespindlar till halloween

(3)

Kolagodis med mjölkchoklad

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies