Chokladkaka med apelsin

Betyg (1-5):
3.41 (39 betyg)

Choklad och apelsin är smakerna som skapar en riktig solskenshistoria. Här i en fluffig kaka med en gnutta likör.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl apelsinlikör, eller koncentrerad apelsinjuice
  • 100 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Blanda rivet apelsinskal med likör (eller apelsinjuice) och apelsinsaft i en kastrull. Koka på svag värme tills vätskan är reducerad till hälften. Låt svalna.
  2. Smält smöret i en kastrull och tag bort från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner den nedkokta apelsinblandningen, chokladsmöret och vetemjölet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Låt svalna i formen. Vänd upp kakan på ett fat. Lägg på några stjärnpepparkaksmått. Häll florsocker i en liten sil och sikta försiktigt sockret i måtten till ett vackert mönster.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-11-22

Till Conny Thorsélius: Det ska vara skal och saft av 1 apelsin, och en 0,5 dl apelsinlikör eller koncentrerad apelsinjuice.

Conny Thorsélius

2016-11-11

Hur ska jag tolka " 2 apelsiner, rivet skal och hälften pressad saft"?

Liknande recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Saffranskladdkaka

(27)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Frasvåfflor

(123)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl apelsinlikör, eller koncentrerad apelsinjuice
  • 100 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl

Chokladkaka med apelsin

Betyg (1-5):
3.41 (39 betyg)

Choklad och apelsin är smakerna som skapar en riktig solskenshistoria. Här i en fluffig kaka med en gnutta likör.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda rivet apelsinskal med likör (eller apelsinjuice) och apelsinsaft i en kastrull. Koka på svag värme tills vätskan är reducerad till hälften. Låt svalna.
  2. Smält smöret i en kastrull och tag bort från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner den nedkokta apelsinblandningen, chokladsmöret och vetemjölet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Låt svalna i formen. Vänd upp kakan på ett fat. Lägg på några stjärnpepparkaksmått. Häll florsocker i en liten sil och sikta försiktigt sockret i måtten till ett vackert mönster.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-11-22

Till Conny Thorsélius: Det ska vara skal och saft av 1 apelsin, och en 0,5 dl apelsinlikör eller koncentrerad apelsinjuice.

Conny Thorsélius

2016-11-11

Hur ska jag tolka " 2 apelsiner, rivet skal och hälften pressad saft"?

Liknande recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Saffranskladdkaka

(27)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Frasvåfflor

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies