Chokladkaka extra allt

Betyg (1-5):
3.65 (34 betyg)

Choklad och mörk sirap i kakan och så en blank och galet god glasyr på det. Perfekt!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • smör och ströbröd till formen
  • Glasyr:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör, tärnat
  • 100 g mörk choklad, i bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa formen. Smält smör med sirap och socker. Dra av från plattan och låt chokladen smälta i smöret.
  2. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver. Blanda med smörblandningen och knäck i 3 ägg. Rör till en jämn smet.
  3. Grädda i mitten av ugnen 20 min.

Glasyr:

  1. Värm grädde och socker i en kastrull tills sockret smält, men koka inte. Tillsätt smör och choklad. Rör till en jämn smet och låt svalna något innan kakan glaseras. Servera med lite grädde!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Arja

2018-02-11

Yes, det här kommer jag att göra om, säkert mycket kalorier men ibland kan man unna sig något extra 😍

Liknande recept

Passionsfruktscheesecake

(32)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Snabba marängbakelser

(1)

Hallontarte

(34)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Banoffee-paj

(83)

Vit chokladtryffel

(37)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • smör och ströbröd till formen
  • Glasyr:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör, tärnat
  • 100 g mörk choklad, i bitar

Chokladkaka extra allt

Betyg (1-5):
3.65 (34 betyg)

Choklad och mörk sirap i kakan och så en blank och galet god glasyr på det. Perfekt!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa formen. Smält smör med sirap och socker. Dra av från plattan och låt chokladen smälta i smöret.
  2. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver. Blanda med smörblandningen och knäck i 3 ägg. Rör till en jämn smet.
  3. Grädda i mitten av ugnen 20 min.

Glasyr:

  1. Värm grädde och socker i en kastrull tills sockret smält, men koka inte. Tillsätt smör och choklad. Rör till en jämn smet och låt svalna något innan kakan glaseras. Servera med lite grädde!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Arja

2018-02-11

Yes, det här kommer jag att göra om, säkert mycket kalorier men ibland kan man unna sig något extra 😍

Liknande recept

Passionsfruktscheesecake

(32)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Snabba marängbakelser

(1)

Hallontarte

(34)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Banoffee-paj

(83)

Vit chokladtryffel

(37)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies