Chokladkaka extra allt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (36 betyg)

Choklad och mörk sirap i kakan och så en blank och galet god glasyr på det. Perfekt!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 1 dl mörk sirap
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • smör och ströbröd till formen
  • Glasyr:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör, tärnat
  • 100 g mörk choklad, i bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa formen. Smält smör med sirap och socker. Dra av från plattan och låt chokladen smälta i smöret.
  2. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver. Blanda med smörblandningen och knäck i 3 ägg. Rör till en jämn smet.
  3. Grädda i mitten av ugnen 20 min.

Glasyr:

  1. Värm grädde och socker i en kastrull tills sockret smält, men koka inte. Tillsätt smör och choklad. Rör till en jämn smet och låt svalna något innan kakan glaseras. Servera med lite grädde!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hammad Ausaf

2020-09-25

!Jete got. iag gilar miket1

Arja

2018-02-11

Yes, det här kommer jag att göra om, säkert mycket kalorier men ibland kan man unna sig något extra 😍

Liknande recept

Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Bärbägare

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 150 g smör
  • 1 dl mörk sirap
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • smör och ströbröd till formen
  • Glasyr:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör, tärnat
  • 100 g mörk choklad, i bitar

Chokladkaka extra allt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (36 betyg)

Choklad och mörk sirap i kakan och så en blank och galet god glasyr på det. Perfekt!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa formen. Smält smör med sirap och socker. Dra av från plattan och låt chokladen smälta i smöret.
  2. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver. Blanda med smörblandningen och knäck i 3 ägg. Rör till en jämn smet.
  3. Grädda i mitten av ugnen 20 min.

Glasyr:

  1. Värm grädde och socker i en kastrull tills sockret smält, men koka inte. Tillsätt smör och choklad. Rör till en jämn smet och låt svalna något innan kakan glaseras. Servera med lite grädde!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hammad Ausaf

2020-09-25

!Jete got. iag gilar miket1

Arja

2018-02-11

Yes, det här kommer jag att göra om, säkert mycket kalorier men ibland kan man unna sig något extra 😍

Liknande recept

Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Bärbägare

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)