För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladglass och kolasås med brynt smör

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Underbar kombo av chokladglass och söt kola.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g choklad
  • 2 dl kalaspuffar
  • Kolasås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • Till servering:
  • 0.5 liter chokladglass
  • kalaspuffar

Gör så här

  1. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner kalaspuffarna. Häll ut på ett bakplåtspapper. Låt stelna.

Kolasås

  1. Koka upp grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull och låt koka till 105°, ca 30 min. Bryn smöret i en kastrull tills det slutar skumma och doftar nötigt. Vänd ner allt i kolasåsen, även det bruna i botten av kastrullen.
  2. Servera glassen med chokladpuffarna, kolasås och extra kalaspuffar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lakritsstrut med färska hallon

(0)

Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde

(17)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Julbomb

(5)

Kolagodis med mjölkchoklad

(19)

Parfait med bär

(21)

Semifreddo med nougat

(2)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g choklad
  • 2 dl kalaspuffar
  • Kolasås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • Till servering:
  • 0.5 liter chokladglass
  • kalaspuffar

Chokladglass och kolasås med brynt smör

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Underbar kombo av chokladglass och söt kola.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner kalaspuffarna. Häll ut på ett bakplåtspapper. Låt stelna.

Kolasås

  1. Koka upp grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull och låt koka till 105°, ca 30 min. Bryn smöret i en kastrull tills det slutar skumma och doftar nötigt. Vänd ner allt i kolasåsen, även det bruna i botten av kastrullen.
  2. Servera glassen med chokladpuffarna, kolasås och extra kalaspuffar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lakritsstrut med färska hallon

(0)

Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde

(17)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Julbomb

(5)

Kolagodis med mjölkchoklad

(19)

Parfait med bär

(21)

Semifreddo med nougat

(2)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)