Chokladglass och kolasås med brynt smör

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Underbar kombo av chokladglass och söt kola.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 50 g choklad
  • 2 dl kalaspuffar
  • Kolasås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • Till servering:
  • 0.5 liter chokladglass
  • kalaspuffar

Gör så här

  1. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner kalaspuffarna. Häll ut på ett bakplåtspapper. Låt stelna.

Kolasås

  1. Koka upp grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull och låt koka till 105°, ca 30 min. Bryn smöret i en kastrull tills det slutar skumma och doftar nötigt. Vänd ner allt i kolasåsen, även det bruna i botten av kastrullen.
  2. Servera glassen med chokladpuffarna, kolasås och extra kalaspuffar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Saffransmorotskaka med vit chokladsmörkräm

(2)

Kladdkaka med dadlar

(44)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g choklad
  • 2 dl kalaspuffar
  • Kolasås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • Till servering:
  • 0.5 liter chokladglass
  • kalaspuffar

Chokladglass och kolasås med brynt smör

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Underbar kombo av chokladglass och söt kola.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner kalaspuffarna. Häll ut på ett bakplåtspapper. Låt stelna.

Kolasås

  1. Koka upp grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull och låt koka till 105°, ca 30 min. Bryn smöret i en kastrull tills det slutar skumma och doftar nötigt. Vänd ner allt i kolasåsen, även det bruna i botten av kastrullen.
  2. Servera glassen med chokladpuffarna, kolasås och extra kalaspuffar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Saffransmorotskaka med vit chokladsmörkräm

(2)

Kladdkaka med dadlar

(44)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies