Chokladglass och kolasås med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Underbar kombo av chokladglass och söt kola.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g choklad
  • 2 dl kalaspuffar
  • Kolasås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • Till servering:
  • 0.5 liter chokladglass
  • kalaspuffar

Gör så här

  1. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner kalaspuffarna. Häll ut på ett bakplåtspapper. Låt stelna.

Kolasås

  1. Koka upp grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull och låt koka till 105°, ca 30 min. Bryn smöret i en kastrull tills det slutar skumma och doftar nötigt. Vänd ner allt i kolasåsen, även det bruna i botten av kastrullen.
  2. Servera glassen med chokladpuffarna, kolasås och extra kalaspuffar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mozartkulor

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladmousse på avokado med crunch

Betyg
Betyg
(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g choklad
  • 2 dl kalaspuffar
  • Kolasås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • Till servering:
  • 0.5 liter chokladglass
  • kalaspuffar

Chokladglass och kolasås med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Underbar kombo av chokladglass och söt kola.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner kalaspuffarna. Häll ut på ett bakplåtspapper. Låt stelna.

Kolasås

  1. Koka upp grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull och låt koka till 105°, ca 30 min. Bryn smöret i en kastrull tills det slutar skumma och doftar nötigt. Vänd ner allt i kolasåsen, även det bruna i botten av kastrullen.
  2. Servera glassen med chokladpuffarna, kolasås och extra kalaspuffar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mozartkulor

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladmousse på avokado med crunch

Betyg
Betyg
(5)