
Chokladfondant med ananas och passionsfrukt
Betyg (1-5):
Frisk ananas och passionsfrukt passar perfekt till en mäktig chokladfondant.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 0.75 dl socker
- 2 ägg
- 2 ägg, endast gulan
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad, 70 % kakaohalt, ev smaksatt
- 2.5 msk vetemjöl
- 0.5 ananas
- 3 passionsfrukter
- 1 dl grädde
Gör så här
- Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält. Blanda smör och choklad med socker och ägg.
- Vänd ner mjölet. Fördela smeten i släta, höga muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 7 min. Fondanten ska vara lös i mitten.
- Skala ananasen och skär bort roten. Skär ananasköttet i mindre bitar. Dela passionsfrukterna, gröp ur kärnorna och blanda med ananasbitarna. Vispa grädden.
- Ta försiktigt bort formarna, lägg en fondant på en tallrik. Klicka på grädde och frukt.
Liknande recept
Chokladfondant med ananas och passionsfrukt
Betyg (1-5):
Frisk ananas och passionsfrukt passar perfekt till en mäktig chokladfondant.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält. Blanda smör och choklad med socker och ägg.
- Vänd ner mjölet. Fördela smeten i släta, höga muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 7 min. Fondanten ska vara lös i mitten.
- Skala ananasen och skär bort roten. Skär ananasköttet i mindre bitar. Dela passionsfrukterna, gröp ur kärnorna och blanda med ananasbitarna. Vispa grädden.
- Ta försiktigt bort formarna, lägg en fondant på en tallrik. Klicka på grädde och frukt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Gunnel
2011-12-21
nyårsefterrätt