Chokladfondant med ananas och passionsfrukt

Betyg (1-5):
3.63 (130 betyg)

Frisk ananas och passionsfrukt passar perfekt till en mäktig chokladfondant.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 0.75 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 ägg, endast gulan
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, 70 % kakaohalt, ev smaksatt
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 0.5 ananas
  • 3 passionsfrukter
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält. Blanda smör och choklad med socker och ägg.
  2. Vänd ner mjölet. Fördela smeten i släta, höga muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 7 min. Fondanten ska vara lös i mitten.
  3. Skala ananasen och skär bort roten. Skär ananasköttet i mindre bitar. Dela passionsfrukterna, gröp ur kärnorna och blanda med ananasbitarna. Vispa grädden.
  4. Ta försiktigt bort formarna, lägg en fondant på en tallrik. Klicka på grädde och frukt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel

2011-12-21

nyårsefterrätt

Liknande recept

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(12)

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Karamelliserade päronchips doppade i choklad

(1)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.75 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 ägg, endast gulan
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, 70 % kakaohalt, ev smaksatt
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 0.5 ananas
  • 3 passionsfrukter
  • 1 dl grädde

Chokladfondant med ananas och passionsfrukt

Betyg (1-5):
3.63 (130 betyg)

Frisk ananas och passionsfrukt passar perfekt till en mäktig chokladfondant.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält. Blanda smör och choklad med socker och ägg.
  2. Vänd ner mjölet. Fördela smeten i släta, höga muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 7 min. Fondanten ska vara lös i mitten.
  3. Skala ananasen och skär bort roten. Skär ananasköttet i mindre bitar. Dela passionsfrukterna, gröp ur kärnorna och blanda med ananasbitarna. Vispa grädden.
  4. Ta försiktigt bort formarna, lägg en fondant på en tallrik. Klicka på grädde och frukt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel

2011-12-21

nyårsefterrätt

Liknande recept

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(12)

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Karamelliserade päronchips doppade i choklad

(1)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies