Chokladfondant med ananas och passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(131)

Frisk ananas och passionsfrukt passar perfekt till en mäktig chokladfondant.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.75 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 ägg, endast gulan
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, 70 % kakaohalt, ev smaksatt
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 0.5 ananas
  • 3 passionsfrukter
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält. Blanda smör och choklad med socker och ägg.
  2. Vänd ner mjölet. Fördela smeten i släta, höga muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 7 min. Fondanten ska vara lös i mitten.
  3. Skala ananasen och skär bort roten. Skär ananasköttet i mindre bitar. Dela passionsfrukterna, gröp ur kärnorna och blanda med ananasbitarna. Vispa grädden.
  4. Ta försiktigt bort formarna, lägg en fondant på en tallrik. Klicka på grädde och frukt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel

2011-12-21

nyårsefterrätt

Liknande recept

Spara recept

Påsktårta med banan och Nutella

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Gino

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tiramisu med cookies och fruktsalsa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladkaka med apelsin

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Chokladparfait med apelsin

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pina colada ice pops

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Glasscoupe

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(19)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.75 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 ägg, endast gulan
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, 70 % kakaohalt, ev smaksatt
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 0.5 ananas
  • 3 passionsfrukter
  • 1 dl grädde

Chokladfondant med ananas och passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(131)

Frisk ananas och passionsfrukt passar perfekt till en mäktig chokladfondant.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält. Blanda smör och choklad med socker och ägg.
  2. Vänd ner mjölet. Fördela smeten i släta, höga muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 7 min. Fondanten ska vara lös i mitten.
  3. Skala ananasen och skär bort roten. Skär ananasköttet i mindre bitar. Dela passionsfrukterna, gröp ur kärnorna och blanda med ananasbitarna. Vispa grädden.
  4. Ta försiktigt bort formarna, lägg en fondant på en tallrik. Klicka på grädde och frukt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel

2011-12-21

nyårsefterrätt

Liknande recept

Spara recept

Påsktårta med banan och Nutella

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Gino

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tiramisu med cookies och fruktsalsa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladkaka med apelsin

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Chokladparfait med apelsin

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pina colada ice pops

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Glasscoupe

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(19)