Chokladfondant

Betyg (1-5):
3.83 (81 betyg)

En läcker och festlig chokladefterrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 4 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2 ägg, endast gulan
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, minst 70 %, mint- eller apelsinsmak
  • 2.5 msk vetemjöl
  • Till servering:
  • 12 hallon
  • 8 björnbär
  • citronmeliss
  • 2 tsk florsocker
  • 0.5 dl hallonsylt
  • 1 msk vatten
  • muffinsformar (ej räfflade) eller silikonformar

Gör så här

  1. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält.
  2. Blanda chokladsmeten med äggblandningen. Vänd ner mjölet.
  3. Spritsa eller fördela smeten med sked i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 7 min. Fondanten ska vara lös i mitten.
  4. Stjälp upp på tallrikar. Skär ut ett snitt i varje fondant, så lite choklad rinner ut. Garnera med hallon, björnbär och citronmeliss. Pudra över florsocker.
  5. Lös upp lite hallonsylt i 1 msk vatten. Gör en sträng hallonsås på varje tallrik.

Tips

I stället för färska bär, servera fondanten med vaniljglass eller sorbet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-21

Hej Lena! Fondanten serveras med fördel varm! Lycka till med bakandet!

Lena

2019-10-15

Skall den serveras varm?

Karolina

2018-01-14

Perfekt varje gång men håll koll på din ugn och hitta rätt tid för dig. Räcker till ganska många. Vi har gjort smeten i förväg och det funkar jättebra.

Jens

2016-01-09

Vad är mjölets effekt? Varför skall man ha det i?

Maki

2016-01-03

Tack Emelie för ditt tips ang halvera sockret. Jag halverade sockret och använde marabous apelsinkrokant choklad och resultatet blev otroligt gott. Ska dock pröva att göra äggsmeten helt utan socker då chokladen i sig är väldigt söt. Grymt recept!

Av Maggan 29/12-15

2015-12-30

Ska man smöra muffinsformen ipapp

karin

2015-12-29

Ska man bara göra fyra formar av detta recept?

Ola

2015-12-28

Gäller temperaturen varmluftugn eller vanlig?

Jossefib

2015-10-20

Någon som har något bra tips om jag vill förbereda dessa dagen innan? Blir det lika kladdiga och goda?

Matilda

2015-08-24

kan man ta ljus choklad ist?

Mita

2015-07-09

Busenkelt! Jag gjorde 8 st i en muffinsplåt, ordentligt smorda i ca 5 min. La en plan bricka ovanpå och vände upp och ner på muffinsformen när dom vara klara.

vivi

2015-06-24

Bästa receptet. Man lyckas faktiskt med fondanten

Marie-Louise A

2015-03-11

En utsökt efterrätt, lätt att göra. Jag gjorde dem i silikonformar, lätt att ta ur dem. Serverade med hallon och en klick grädde.

lola

2014-12-19

Mums!!

emelie

2014-01-04

Fantastiskt recept! Dock rekommenderar jag att halvera mängden socker. Blir perfekt :)

Henrik

2013-12-31

Vill man vara mer avancerad och göra en godare efterrätt så kan man ta rivet apelsinskal och blanda i vit chockladsås som tillbehör, samt göra en hallongratiné alá Cajsa Warg

Britta/webbredaktionen

2013-10-28

@mjöl 2,5 msk mjöl och 0,5 dl hallonsylt.

mjöl

2013-10-26

Hur många msk mjöl?

Kristina

2013-10-03

Fondanten kan göras i förväg utan problem. Vi har till och med gjort formarna klara kvällen innan. Förvara svalt.

Britta/Webbredaktionen

2013-03-20

@Annica Ja den kan stå ett tag, ca 1 timme.

Annica

2013-03-19

Kan man göra smeten och hälla i formar några timmar innan de gräddas?

Sandra

2013-03-01

Jättegod! Och enkel att göra. Jag & min sambo har gjort den flera gånger, den har blivit lite utav en favorit.

Anna

2013-02-20

Hade den igår för tjejmiddagen. Superenkelt och supergott!

Maria

2013-02-01

Beroende på ugn, man får testa sig fram till lagom konsisten och lagom temp för just sin ugn, så blir de mycket goda.

lena broström

2013-01-17

kul att ni lägger upp lite spännande recept och inte bara vardagskost

Birgitta Magnuisson

2013-01-15

Den här efterrätten hade vi på nyårsafton. Vacker, lyxig och god.

Eva

2013-01-07

Fantastiskt goda!

Lollo

2012-12-30

Jättegoda

Liknande recept

Proteinpannkaka med bär

(8)

Rulltårta med peach melba

(10)

Sommartårta med lemon curd-grädde och mandelkaka

(16)

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

(5)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(4)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Semifreddo med hallon och Amaretto

(0)

Glutenfria våfflor

(11)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2 ägg, endast gulan
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, minst 70 %, mint- eller apelsinsmak
  • 2.5 msk vetemjöl
  • Till servering:
  • 12 hallon
  • 8 björnbär
  • citronmeliss
  • 2 tsk florsocker
  • 0.5 dl hallonsylt
  • 1 msk vatten
  • muffinsformar (ej räfflade) eller silikonformar

Chokladfondant

Betyg (1-5):
3.83 (81 betyg)

En läcker och festlig chokladefterrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält.
  2. Blanda chokladsmeten med äggblandningen. Vänd ner mjölet.
  3. Spritsa eller fördela smeten med sked i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 7 min. Fondanten ska vara lös i mitten.
  4. Stjälp upp på tallrikar. Skär ut ett snitt i varje fondant, så lite choklad rinner ut. Garnera med hallon, björnbär och citronmeliss. Pudra över florsocker.
  5. Lös upp lite hallonsylt i 1 msk vatten. Gör en sträng hallonsås på varje tallrik.

Tips

I stället för färska bär, servera fondanten med vaniljglass eller sorbet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-21

Hej Lena! Fondanten serveras med fördel varm! Lycka till med bakandet!

Lena

2019-10-15

Skall den serveras varm?

Karolina

2018-01-14

Perfekt varje gång men håll koll på din ugn och hitta rätt tid för dig. Räcker till ganska många. Vi har gjort smeten i förväg och det funkar jättebra.

Jens

2016-01-09

Vad är mjölets effekt? Varför skall man ha det i?

Maki

2016-01-03

Tack Emelie för ditt tips ang halvera sockret. Jag halverade sockret och använde marabous apelsinkrokant choklad och resultatet blev otroligt gott. Ska dock pröva att göra äggsmeten helt utan socker då chokladen i sig är väldigt söt. Grymt recept!

Av Maggan 29/12-15

2015-12-30

Ska man smöra muffinsformen ipapp

karin

2015-12-29

Ska man bara göra fyra formar av detta recept?

Ola

2015-12-28

Gäller temperaturen varmluftugn eller vanlig?

Jossefib

2015-10-20

Någon som har något bra tips om jag vill förbereda dessa dagen innan? Blir det lika kladdiga och goda?

Matilda

2015-08-24

kan man ta ljus choklad ist?

Mita

2015-07-09

Busenkelt! Jag gjorde 8 st i en muffinsplåt, ordentligt smorda i ca 5 min. La en plan bricka ovanpå och vände upp och ner på muffinsformen när dom vara klara.

vivi

2015-06-24

Bästa receptet. Man lyckas faktiskt med fondanten

Marie-Louise A

2015-03-11

En utsökt efterrätt, lätt att göra. Jag gjorde dem i silikonformar, lätt att ta ur dem. Serverade med hallon och en klick grädde.

lola

2014-12-19

Mums!!

emelie

2014-01-04

Fantastiskt recept! Dock rekommenderar jag att halvera mängden socker. Blir perfekt :)

Henrik

2013-12-31

Vill man vara mer avancerad och göra en godare efterrätt så kan man ta rivet apelsinskal och blanda i vit chockladsås som tillbehör, samt göra en hallongratiné alá Cajsa Warg

Britta/webbredaktionen

2013-10-28

@mjöl 2,5 msk mjöl och 0,5 dl hallonsylt.

mjöl

2013-10-26

Hur många msk mjöl?

Kristina

2013-10-03

Fondanten kan göras i förväg utan problem. Vi har till och med gjort formarna klara kvällen innan. Förvara svalt.

Britta/Webbredaktionen

2013-03-20

@Annica Ja den kan stå ett tag, ca 1 timme.

Annica

2013-03-19

Kan man göra smeten och hälla i formar några timmar innan de gräddas?

Sandra

2013-03-01

Jättegod! Och enkel att göra. Jag & min sambo har gjort den flera gånger, den har blivit lite utav en favorit.

Anna

2013-02-20

Hade den igår för tjejmiddagen. Superenkelt och supergott!

Maria

2013-02-01

Beroende på ugn, man får testa sig fram till lagom konsisten och lagom temp för just sin ugn, så blir de mycket goda.

lena broström

2013-01-17

kul att ni lägger upp lite spännande recept och inte bara vardagskost

Birgitta Magnuisson

2013-01-15

Den här efterrätten hade vi på nyårsafton. Vacker, lyxig och god.

Eva

2013-01-07

Fantastiskt goda!

Lollo

2012-12-30

Jättegoda

Liknande recept

Proteinpannkaka med bär

(8)

Rulltårta med peach melba

(10)

Sommartårta med lemon curd-grädde och mandelkaka

(16)

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

(5)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(4)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Semifreddo med hallon och Amaretto

(0)

Glutenfria våfflor

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies