För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladdoppade chokladbollar

Betyg (1-5):
2.6 (10 betyg)

Det är chokladdoppningen som gör det.

Tillagningstid: 20 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 dl starkt kaffe
  • 150 g smör, tärnat
  • 100 g mörk choklad
  • strössel

Gör så här

  1. Lägg gryn, socker, kakao och kaffe i en bunke och nyp ihop med smöret. Vispa gärna ihop till en jämn kladdig smet med elvisp. Rulla 30 små chokladbollar.
  2. Smält choklad i mikron eller i ett vattenbad. Doppa bollarna 1–2 i taget och lyft över på ett bakplåtspapper med en gaffel. Strö över strössel och låt stelna.

Tips

Även gott att doppa i hackade nötter. Och festligt att sätta på en pinne som en klubba.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2015-06-03

Jag och min dotter älskar de här lite lyxigare chokladbollarna!

Noor

2015-04-02

Det var gott

Ida

2015-03-31

Det var got!😊 Men ska det vara kaffe i den?

Liknande recept

Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar

(5)

Läckra nougatrutor

(45)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 dl starkt kaffe
  • 150 g smör, tärnat
  • 100 g mörk choklad
  • strössel

Chokladdoppade chokladbollar

Betyg (1-5):
2.6 (10 betyg)

Det är chokladdoppningen som gör det.

Tillagningstid: 20 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gryn, socker, kakao och kaffe i en bunke och nyp ihop med smöret. Vispa gärna ihop till en jämn kladdig smet med elvisp. Rulla 30 små chokladbollar.
  2. Smält choklad i mikron eller i ett vattenbad. Doppa bollarna 1–2 i taget och lyft över på ett bakplåtspapper med en gaffel. Strö över strössel och låt stelna.

Tips

Även gott att doppa i hackade nötter. Och festligt att sätta på en pinne som en klubba.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2015-06-03

Jag och min dotter älskar de här lite lyxigare chokladbollarna!

Noor

2015-04-02

Det var gott

Ida

2015-03-31

Det var got!😊 Men ska det vara kaffe i den?

Liknande recept

Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar

(5)

Läckra nougatrutor

(45)