Chokladcupcakes med grädde och marsipanägg

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

De små äggen ger verkligen påskstämning till de goda cupcakesen. Recept av Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad, grovt hackad
  • 2 dl vispgrädde, till topping
  • Marsipanägg
  • 150 g marsipan, i valfri färg
  • 50 g mörk choklad
  • strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget.
  2. Tillsätt smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet och rör sist ner chokladen. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 25–30 min. Känn efter med provsticka. Låt svalna.

Marsipanägg:

  1. Forma marsipanen till små ägg (ca 40 stycken). Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa äggen i choklad och strössel och lägg upp på en bakplåtspappersklädd bricka. Låt stelna i kylen.
  2. Vispa grädden och spritsa på muffinsen. Garnera med marsipanäggen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Varm vit choklad

(5)

Chokladsufflé med mangosorbet

(10)

Salt karamellparfait med marinerade bär

(19)

Vit chokladtryffel

(37)

Dubbel chokladkola med flingsalt

(22)

Barnens påsktårta

(10)

Paradis rocky road glasscoupe

(2)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad, grovt hackad
  • 2 dl vispgrädde, till topping
  • Marsipanägg
  • 150 g marsipan, i valfri färg
  • 50 g mörk choklad
  • strössel

Chokladcupcakes med grädde och marsipanägg

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

De små äggen ger verkligen påskstämning till de goda cupcakesen. Recept av Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget.
  2. Tillsätt smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet och rör sist ner chokladen. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 25–30 min. Känn efter med provsticka. Låt svalna.

Marsipanägg:

  1. Forma marsipanen till små ägg (ca 40 stycken). Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa äggen i choklad och strössel och lägg upp på en bakplåtspappersklädd bricka. Låt stelna i kylen.
  2. Vispa grädden och spritsa på muffinsen. Garnera med marsipanäggen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Varm vit choklad

(5)

Chokladsufflé med mangosorbet

(10)

Salt karamellparfait med marinerade bär

(19)

Vit chokladtryffel

(37)

Dubbel chokladkola med flingsalt

(22)

Barnens påsktårta

(10)

Paradis rocky road glasscoupe

(2)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies