För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladcheesecake

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Har du inte provat cheesecake med chokladsmak är det dags!

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl smulade "rester" från en browniebotten
  • Fyllning:
  • 3 gelatinblad
  • 200 g mörk choklad
  • 300 g philadelphiaost
  • 4.5 dl crème fraiche
  • 4.5 dl florsocker
  • Kanderade apelsinskal:
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 apelsiner
  • Garnering:
  • kakao och ev kanderade apelsinskal

Gör så här

  1. Tryck ut browniesmulorna i en form med avtagbara kanter 22–24 cm i diameter. Det ska bli en kompakt cheesecakebotten.
  2. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Smält chokladen i vatten­ bad eller i mikro. Vispa ihop philadelphiaost, crème fraiche, florsocker, apelsinskal och chokladen till en jämn smet.
  3. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull med saften från apelsinen. Häll ner gelatinbland­ ningen i en tunn stråle under omrörning i smeten. Häll smeten i springformen och låt stå i kylen minst 3 timmar.

Kanderade apelsinskal

  1. Skala av det yttersta orangea skalet på apel­ sinerna med en potatisskalare. Smält socker och vatten i en stekpanna/ kastrull. Lägg ner apelsinskalen och vänd runt dem i sockret tills de är gyllene, ca 3 minuter. Lyft upp och lägg på bakplåtspapper att stelna.
  2. Garnera cheesecaken med pudrad kakao och ev. de kanderade apelsin­ skalen.

Tips

Garnera gärna med färska bär i stället för kanderade apelsinskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Kolagodis med mjölkchoklad

(19)

Chokladmudcake med karamell

(6)

Semifreddo med nougat

(2)

Vit chokladtryffel

(39)

Sommardröm

(2)

Chokladtoppar

(6)

Dalkullans smultronkorg

(14)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 5 dl smulade "rester" från en browniebotten
  • Fyllning:
  • 3 gelatinblad
  • 200 g mörk choklad
  • 300 g philadelphiaost
  • 4.5 dl crème fraiche
  • 4.5 dl florsocker
  • Kanderade apelsinskal:
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 apelsiner
  • Garnering:
  • kakao och ev kanderade apelsinskal

Chokladcheesecake

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Har du inte provat cheesecake med chokladsmak är det dags!

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tryck ut browniesmulorna i en form med avtagbara kanter 22–24 cm i diameter. Det ska bli en kompakt cheesecakebotten.
  2. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Smält chokladen i vatten­ bad eller i mikro. Vispa ihop philadelphiaost, crème fraiche, florsocker, apelsinskal och chokladen till en jämn smet.
  3. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull med saften från apelsinen. Häll ner gelatinbland­ ningen i en tunn stråle under omrörning i smeten. Häll smeten i springformen och låt stå i kylen minst 3 timmar.

Kanderade apelsinskal

  1. Skala av det yttersta orangea skalet på apel­ sinerna med en potatisskalare. Smält socker och vatten i en stekpanna/ kastrull. Lägg ner apelsinskalen och vänd runt dem i sockret tills de är gyllene, ca 3 minuter. Lyft upp och lägg på bakplåtspapper att stelna.
  2. Garnera cheesecaken med pudrad kakao och ev. de kanderade apelsin­ skalen.

Tips

Garnera gärna med färska bär i stället för kanderade apelsinskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Kolagodis med mjölkchoklad

(19)

Chokladmudcake med karamell

(6)

Semifreddo med nougat

(2)

Vit chokladtryffel

(39)

Sommardröm

(2)

Chokladtoppar

(6)

Dalkullans smultronkorg

(14)