Chokladbollskladdkaka

Betyg (1-5):
3.89 (9 betyg)

En kladdkaka toppad med chokladbollsmet, mums!

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1 krm salt
  • Chokladbollssmet
  • 4 dl havregryn
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk kallt kaffe
  • 0.5 tsk salt
  • Topping
  • 0.5 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och smörj och bröa den.
  2. Smält smöret. Blanda ägg och socker och vänd ner mjöl, kakao, salt och smöret.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna, gärna i kylen några timmar.

Chokladbollssmet:

  1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Vispa havremjöl, smör, florsocker, kakao, mjölk, kaffe och salt till en smet, gärna med elvisp. Bred ut chokladbollssmeten på kladdkakan och toppa med kokosflingor.

Tips

Garnera kakan med chokladbollar och färgglatt strössel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

Citrusflarn

(4)

After eight - tårta

(29)

Chokladtoppar

(3)

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Vit chokladtryffel

(37)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(14)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1 krm salt
  • Chokladbollssmet
  • 4 dl havregryn
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk kallt kaffe
  • 0.5 tsk salt
  • Topping
  • 0.5 dl kokosflingor

Chokladbollskladdkaka

Betyg (1-5):
3.89 (9 betyg)

En kladdkaka toppad med chokladbollsmet, mums!

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och smörj och bröa den.
  2. Smält smöret. Blanda ägg och socker och vänd ner mjöl, kakao, salt och smöret.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna, gärna i kylen några timmar.

Chokladbollssmet:

  1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Vispa havremjöl, smör, florsocker, kakao, mjölk, kaffe och salt till en smet, gärna med elvisp. Bred ut chokladbollssmeten på kladdkakan och toppa med kokosflingor.

Tips

Garnera kakan med chokladbollar och färgglatt strössel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

Citrusflarn

(4)

After eight - tårta

(29)

Chokladtoppar

(3)

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Vit chokladtryffel

(37)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies