Chokladbollskladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

En kladdkaka toppad med chokladbollsmet, mums!

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1 krm salt
  • Chokladbollssmet
  • 4 dl havregryn
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk kallt kaffe
  • 0.5 tsk salt
  • Topping
  • 0.5 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och smörj och bröa den.
  2. Smält smöret. Blanda ägg och socker och vänd ner mjöl, kakao, salt och smöret.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna, gärna i kylen några timmar.

Chokladbollssmet:

  1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Vispa havremjöl, smör, florsocker, kakao, mjölk, kaffe och salt till en smet, gärna med elvisp. Bred ut chokladbollssmeten på kladdkakan och toppa med kokosflingor.

Tips

Garnera kakan med chokladbollar och färgglatt strössel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-05-11

Det måste nog vara några ingredienser till bottnen som fallit bort i det här receptet

Liknande recept

Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladkaka i långpanna

Betyg
Betyg
(39)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1 krm salt
  • Chokladbollssmet
  • 4 dl havregryn
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk kallt kaffe
  • 0.5 tsk salt
  • Topping
  • 0.5 dl kokosflingor

Chokladbollskladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

En kladdkaka toppad med chokladbollsmet, mums!

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och smörj och bröa den.
  2. Smält smöret. Blanda ägg och socker och vänd ner mjöl, kakao, salt och smöret.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna, gärna i kylen några timmar.

Chokladbollssmet:

  1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Vispa havremjöl, smör, florsocker, kakao, mjölk, kaffe och salt till en smet, gärna med elvisp. Bred ut chokladbollssmeten på kladdkakan och toppa med kokosflingor.

Tips

Garnera kakan med chokladbollar och färgglatt strössel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-05-11

Det måste nog vara några ingredienser till bottnen som fallit bort i det här receptet

Liknande recept

Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladkaka i långpanna

Betyg
Betyg
(39)