För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladbollar utan socker

Betyg (1-5):
2.91 (23 betyg)

Baka en nyttigare variant av den klassiska chokladbollen. Skippa sockret och mixa torkad frukt, frön och nötter till goda rawbollar istället. Superenkla att göra och perfekt när sötsuget smyger sig på!

Tillagningstid: 20 minuter
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl mandlar, t ex sötmandel
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl sultanrussin
  • 10 torkade, urkärnade dadlar
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 msk starkt, kallt kaffe, gärna ekologiskt/rättvisemärkt
  • 1 msk kakao eller carob (kakaoersättning)
  • Garnering:
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn smet, lite textur kan vara kvar.
  2. Rulla små bollar, drygt en matsked till varje. Rulla sedan i kokos och förvara svalt i burk med lock tills de ska ätas. Håller sig två veckor i kylen utan problem, men smakar godast första veckan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tant Harriets pepparkakor

(53)

Karlsbadersemlor

(32)

Varm vit choklad

(5)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Citronmarmelad

(15)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 dl mandlar, t ex sötmandel
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl sultanrussin
  • 10 torkade, urkärnade dadlar
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 msk starkt, kallt kaffe, gärna ekologiskt/rättvisemärkt
  • 1 msk kakao eller carob (kakaoersättning)
  • Garnering:
  • 1 dl kokosflingor

Chokladbollar utan socker

Betyg (1-5):
2.91 (23 betyg)

Baka en nyttigare variant av den klassiska chokladbollen. Skippa sockret och mixa torkad frukt, frön och nötter till goda rawbollar istället. Superenkla att göra och perfekt när sötsuget smyger sig på!

Tillagningstid: 20 minuter
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn smet, lite textur kan vara kvar.
  2. Rulla små bollar, drygt en matsked till varje. Rulla sedan i kokos och förvara svalt i burk med lock tills de ska ätas. Håller sig två veckor i kylen utan problem, men smakar godast första veckan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tant Harriets pepparkakor

(53)

Karlsbadersemlor

(32)

Varm vit choklad

(5)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Citronmarmelad

(15)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)