För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladbiskvier

Betyg (1-5):
3.58 (31 betyg)

Ugnstemperatur:175º-200º
15 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Bottnar:
  • 300 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Fyllning:
  • 100 g smör eller delikatessmargarin
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker eller 1 tsk Vanila
  • 2 tsk kakao
  • Glasyr:
  • 112.5 g mörk blockchoklad
  • 1 msk margarin eller smör

Gör så här

  1. Sätt på ugnen.

Bottnarna

  1. Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet. Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.

Fyllningen

  1. Rör ihop rumsvarmt fett, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.

Glasyren

  1. Smält blockchokladen. Blanda ner ev fett. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av. Ställ kakorna kallt.
  2. Chokladbiskvier går bra att frysa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2013-09-01

Det är lätt att göra dessa veganska. Byt ut äggvitan mot 2 msk sojagrädde och använd mjölkfritt margarin till smörkrämen. Jag brukar frysa biskvierna innan jag doppar dem i choklad. Risken för att smörkrämen ska smälta och blanda sig med glasyren är då obefintlig.

Ketz

2012-10-06

En kompis gjorde dom till mig och jag bara dog för de var så goda. ta för er gott folk!!

8 st
  • Ingredienser (8)
  • Bottnar:
  • 300 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Fyllning:
  • 100 g smör eller delikatessmargarin
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker eller 1 tsk Vanila
  • 2 tsk kakao
  • Glasyr:
  • 112.5 g mörk blockchoklad
  • 1 msk margarin eller smör

Chokladbiskvier

Betyg (1-5):
3.58 (31 betyg)

Ugnstemperatur:175º-200º
15 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen.

Bottnarna

  1. Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet. Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.

Fyllningen

  1. Rör ihop rumsvarmt fett, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.

Glasyren

  1. Smält blockchokladen. Blanda ner ev fett. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av. Ställ kakorna kallt.
  2. Chokladbiskvier går bra att frysa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2013-09-01

Det är lätt att göra dessa veganska. Byt ut äggvitan mot 2 msk sojagrädde och använd mjölkfritt margarin till smörkrämen. Jag brukar frysa biskvierna innan jag doppar dem i choklad. Risken för att smörkrämen ska smälta och blanda sig med glasyren är då obefintlig.

Ketz

2012-10-06

En kompis gjorde dom till mig och jag bara dog för de var så goda. ta för er gott folk!!