För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Choklad- och körsbärstårta

Betyg (1-5):
3.06 (68 betyg)

En lyxig tårta av choklad med 70% kakaohalt.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 6 cl madeira
  • 3 dl körsbärsmarmelad
  • 1.5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
  • Chokladglasyr:
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk starkt kaffe
  • Garnering:
  • 1 dl körsbär eller andra bär

Gör så här

  1. Smält smöret, bryt ner chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt madeiran och marmeladen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda chokladsmeten och de torra ingredienserna. Vispa äggen och tillsätt dem.
  2. Häll smeten i en smord springform. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
  3. Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller mikrovågsugn. Tillsätt smör, råsocker och kaffe och rör slätt. Bred glasyren på chokladtårtan.
  4. Garnera eventuellt med körsbär eller andra bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit kladdkaka med godis

(5)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Vit chokladkladdkaka

(199)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(75)

Påskens morotstårta

(31)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(11)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 6 cl madeira
  • 3 dl körsbärsmarmelad
  • 1.5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
  • Chokladglasyr:
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk starkt kaffe
  • Garnering:
  • 1 dl körsbär eller andra bär

Choklad- och körsbärstårta

Betyg (1-5):
3.06 (68 betyg)

En lyxig tårta av choklad med 70% kakaohalt.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret, bryt ner chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt madeiran och marmeladen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda chokladsmeten och de torra ingredienserna. Vispa äggen och tillsätt dem.
  2. Häll smeten i en smord springform. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
  3. Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller mikrovågsugn. Tillsätt smör, råsocker och kaffe och rör slätt. Bred glasyren på chokladtårtan.
  4. Garnera eventuellt med körsbär eller andra bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit kladdkaka med godis

(5)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Vit chokladkladdkaka

(199)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(75)

Påskens morotstårta

(31)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(11)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)