Choklad- och körsbärstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.06 (68 betyg)

En lyxig tårta av choklad med 70% kakaohalt.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 6 cl madeira
  • 3 dl körsbärsmarmelad
  • 1.5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
  • Chokladglasyr:
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk starkt kaffe
  • Garnering:
  • 1 dl körsbär eller andra bär

Gör så här

  1. Smält smöret, bryt ner chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt madeiran och marmeladen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda chokladsmeten och de torra ingredienserna. Vispa äggen och tillsätt dem.
  2. Häll smeten i en smord springform. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
  3. Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller mikrovågsugn. Tillsätt smör, råsocker och kaffe och rör slätt. Bred glasyren på chokladtårtan.
  4. Garnera eventuellt med körsbär eller andra bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(479)
Spara recept

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vit kladdkaka med godis

Betyg
Betyg
(5)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 6 cl madeira
  • 3 dl körsbärsmarmelad
  • 1.5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
  • Chokladglasyr:
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk starkt kaffe
  • Garnering:
  • 1 dl körsbär eller andra bär

Choklad- och körsbärstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.06 (68 betyg)

En lyxig tårta av choklad med 70% kakaohalt.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret, bryt ner chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt madeiran och marmeladen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda chokladsmeten och de torra ingredienserna. Vispa äggen och tillsätt dem.
  2. Häll smeten i en smord springform. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
  3. Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller mikrovågsugn. Tillsätt smör, råsocker och kaffe och rör slätt. Bred glasyren på chokladtårtan.
  4. Garnera eventuellt med körsbär eller andra bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(479)
Spara recept

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vit kladdkaka med godis

Betyg
Betyg
(5)