
Choklad- och körsbärstårta
Betyg (1-5):
En lyxig tårta av choklad med 70% kakaohalt.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 150 g smör
- 150 g mörk choklad 70%
- 6 cl madeira
- 3 dl körsbärsmarmelad
- 1.5 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 3 ägg
- Chokladglasyr:
- 150 g mörk choklad
- 2 msk smör
- 2 msk råsocker
- 2 msk starkt kaffe
- Garnering:
- 1 dl körsbär eller andra bär
Gör så här
- Smält smöret, bryt ner chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt madeiran och marmeladen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda chokladsmeten och de torra ingredienserna. Vispa äggen och tillsätt dem.
- Häll smeten i en smord springform. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
- Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller mikrovågsugn. Tillsätt smör, råsocker och kaffe och rör slätt. Bred glasyren på chokladtårtan.
- Garnera eventuellt med körsbär eller andra bär.
Liknande recept
Choklad- och körsbärstårta
Betyg (1-5):
En lyxig tårta av choklad med 70% kakaohalt.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält smöret, bryt ner chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt madeiran och marmeladen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda chokladsmeten och de torra ingredienserna. Vispa äggen och tillsätt dem.
- Häll smeten i en smord springform. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
- Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller mikrovågsugn. Tillsätt smör, råsocker och kaffe och rör slätt. Bred glasyren på chokladtårtan.
- Garnera eventuellt med körsbär eller andra bär.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!