Choklad- och apelsinglass

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 4 tim blötläggning + frystid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 16 urkärnade färska dadlar
  • 3 msk kakao
  • finrivet skal och saft från 1 apelsin
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm havssalt
  • hallon till garnering
  • Frisk hallonsås:
  • 225 g frysta tinade hallon
  • 6 urkärnade färska dadlar
  • vatten
  • pressad saft från 1 apelsin
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Rör ihop mandelmjöl och vatten. Låt stå ca 1 timme.
  2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm. Häll glassen i en skål och ställ in i frysen, rör om varje halvtimme. Glassen är klar efter ca 3 timmar. Alternativt använd en glassmaskin.
  3. Mixa alla ingredienser till såsen och servera till glassen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Orvar

2017-07-18

Orvar

Liknande recept

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Pina colada ice pops

(4)

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Vit chokladtryffel

(35)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Citrusflarn

(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 16 urkärnade färska dadlar
  • 3 msk kakao
  • finrivet skal och saft från 1 apelsin
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm havssalt
  • hallon till garnering
  • Frisk hallonsås:
  • 225 g frysta tinade hallon
  • 6 urkärnade färska dadlar
  • vatten
  • pressad saft från 1 apelsin
  • 1 krm vaniljpulver

Choklad- och apelsinglass

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 4 tim blötläggning + frystid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop mandelmjöl och vatten. Låt stå ca 1 timme.
  2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm. Häll glassen i en skål och ställ in i frysen, rör om varje halvtimme. Glassen är klar efter ca 3 timmar. Alternativt använd en glassmaskin.
  3. Mixa alla ingredienser till såsen och servera till glassen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Orvar

2017-07-18

Orvar

Liknande recept

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Pina colada ice pops

(4)

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Vit chokladtryffel

(35)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Citrusflarn

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies