Choklad- och apelsinglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 20 min + 4 tim blötläggning + frystid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 16 urkärnade färska dadlar
  • 3 msk kakao
  • finrivet skal och saft från 1 apelsin
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm havssalt
  • hallon till garnering
  • Frisk hallonsås:
  • 225 g frysta tinade hallon
  • 6 urkärnade färska dadlar
  • vatten
  • pressad saft från 1 apelsin
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Rör ihop mandelmjöl och vatten. Låt stå ca 1 timme.
  2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm. Häll glassen i en skål och ställ in i frysen, rör om varje halvtimme. Glassen är klar efter ca 3 timmar. Alternativt använd en glassmaskin.
  3. Mixa alla ingredienser till såsen och servera till glassen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Orvar

2017-07-18

Orvar

Liknande recept

Spara recept

Crêpes med apelsinlikör och chokladsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladdoppad ananas

Betyg
Betyg
(20)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 16 urkärnade färska dadlar
  • 3 msk kakao
  • finrivet skal och saft från 1 apelsin
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm havssalt
  • hallon till garnering
  • Frisk hallonsås:
  • 225 g frysta tinade hallon
  • 6 urkärnade färska dadlar
  • vatten
  • pressad saft från 1 apelsin
  • 1 krm vaniljpulver

Choklad- och apelsinglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 20 min + 4 tim blötläggning + frystid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop mandelmjöl och vatten. Låt stå ca 1 timme.
  2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm. Häll glassen i en skål och ställ in i frysen, rör om varje halvtimme. Glassen är klar efter ca 3 timmar. Alternativt använd en glassmaskin.
  3. Mixa alla ingredienser till såsen och servera till glassen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Orvar

2017-07-18

Orvar

Liknande recept

Spara recept

Crêpes med apelsinlikör och chokladsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladdoppad ananas

Betyg
Betyg
(20)