Chocolate chip cookies

Betyg (1-5):
2.77 (13 betyg)

En variant med mörkt muscovadosocker, mörk och vit choklad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 dl dinkelflingor
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g hackad mörk choklad
  • 100 g hackad vit choklad
  • 1 dl hackad mandel

Gör så här

  1. Knåda ihop alla ingredienser till och med bakpulvret till en deg. Knåda sedan snabbt in choklad och mandel. Bearbeta inte degen mer än nödvändigt.
  2. Forma degen till två tjocka rullar, cirka 8 centimeter i diameter. Skär åtta tunna skivor av varje rulle med en vass stor kniv.
  3. Lägg skivorna på två plåtar med bakplåtspapper och platta till dem. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter. Låt kakorna svalna.

Tips

Tips: Om det är svårt att skära skivor kan du lägga rullarna i frysen cirka 30 minuter, inrullade i plastfolie.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citrusflarn

(4)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(5)

Wienersnurror med lemon curd och choklad

(10)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Kärleksmums med Marabouglasyr

(11)

Rocky Road

(18)

Chokladkaka extra allt

(34)

Mintchokladkaka med polkaströssel

(55)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 dl dinkelflingor
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g hackad mörk choklad
  • 100 g hackad vit choklad
  • 1 dl hackad mandel

Chocolate chip cookies

Betyg (1-5):
2.77 (13 betyg)

En variant med mörkt muscovadosocker, mörk och vit choklad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Knåda ihop alla ingredienser till och med bakpulvret till en deg. Knåda sedan snabbt in choklad och mandel. Bearbeta inte degen mer än nödvändigt.
  2. Forma degen till två tjocka rullar, cirka 8 centimeter i diameter. Skär åtta tunna skivor av varje rulle med en vass stor kniv.
  3. Lägg skivorna på två plåtar med bakplåtspapper och platta till dem. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter. Låt kakorna svalna.

Tips

Tips: Om det är svårt att skära skivor kan du lägga rullarna i frysen cirka 30 minuter, inrullade i plastfolie.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citrusflarn

(4)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(5)

Wienersnurror med lemon curd och choklad

(10)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Kärleksmums med Marabouglasyr

(11)

Rocky Road

(18)

Chokladkaka extra allt

(34)

Mintchokladkaka med polkaströssel

(55)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies