
Chipotlemarinerad fläskfilé
Betyg (1-5):
Chipotle, som betyder rökt chilipeppar, ger hetta till fläskfilén.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g fläskfilé
- 1 msk smör
- 1 tsk svartpeppar
- Glaze:
- 4 pressade vitlöksklyftor
- 4 msk olivolja
- 2 msk soja
- 2 msk flytande honung
- 2 tsk chipotlepasta
Gör så här
- Bryn köttet i smöret. Salta och peppra. Blanda en glaze av vitlök, olivolja, soja, honung och chipotlepaste. Pensla köttet med cirka hälften av glazen. Stek i ugnen, 20-30 minuter.
- Använd en köttermometer för bästa resultat. Stek till en innertemperatur på 68-70 grader.
- Pensla med resterande glaze någon gång under stekningen. Ta ut köttet vid önskad temperatur, och låt vila på skärbrädan cirka fem minuter innan det skärs upp.
- De flesta sojor är glutenfria, dock finns ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.
Liknande recept
Chipotlemarinerad fläskfilé
Betyg (1-5):
Chipotle, som betyder rökt chilipeppar, ger hetta till fläskfilén.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bryn köttet i smöret. Salta och peppra. Blanda en glaze av vitlök, olivolja, soja, honung och chipotlepaste. Pensla köttet med cirka hälften av glazen. Stek i ugnen, 20-30 minuter.
- Använd en köttermometer för bästa resultat. Stek till en innertemperatur på 68-70 grader.
- Pensla med resterande glaze någon gång under stekningen. Ta ut köttet vid önskad temperatur, och låt vila på skärbrädan cirka fem minuter innan det skärs upp.
- De flesta sojor är glutenfria, dock finns ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!