Chipotlemarinerad fläskfilé

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Chipotle, som betyder rökt chilipeppar, ger hetta till fläskfilén.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tsk svartpeppar
  • Glaze:
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk chipotlepasta

Gör så här

  1. Bryn köttet i smöret. Salta och peppra. Blanda en glaze av vitlök, olivolja, soja, honung och chipotlepaste. Pensla köttet med cirka hälften av glazen. Stek i ugnen, 20-30 minuter.
  2. Använd en köttermometer för bästa resultat. Stek till en innertemperatur på 68-70 grader.
  3. Pensla med resterande glaze någon gång under stekningen. Ta ut köttet vid önskad temperatur, och låt vila på skärbrädan cirka fem minuter innan det skärs upp.
  4. De flesta sojor är glutenfria, dock finns ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tsk svartpeppar
  • Glaze:
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk chipotlepasta

Chipotlemarinerad fläskfilé

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Chipotle, som betyder rökt chilipeppar, ger hetta till fläskfilén.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttet i smöret. Salta och peppra. Blanda en glaze av vitlök, olivolja, soja, honung och chipotlepaste. Pensla köttet med cirka hälften av glazen. Stek i ugnen, 20-30 minuter.
  2. Använd en köttermometer för bästa resultat. Stek till en innertemperatur på 68-70 grader.
  3. Pensla med resterande glaze någon gång under stekningen. Ta ut köttet vid önskad temperatur, och låt vila på skärbrädan cirka fem minuter innan det skärs upp.
  4. De flesta sojor är glutenfria, dock finns ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies