Chimichanga med vegofärs

Betyg (1-5):
3.6 (10 betyg)

Chimichanga är en friterad burrito. Vår variant är fylld med kryddig vegetarisk färs och sedan stekt i rikligt med olja så den blir riktigt krispig. Servera en svalkande tomat- och avokadosalsa till den krispiga och kryddiga chimichangan.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 200 g vegofärs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 300 g blomkålsris, Hackat & Klart
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 4 stora wrap tortilla
  • 1 dl neutral olja, till stekning
  • sallad, till servering
  • Tomat- och avokadosalsa:
  • 250 g körsbärstomater, tärnade
  • 1 stor avokado, tärnad
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander eller persilja, hackad
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Dryckestips:
  • 1664 Kronenbourg Blanc Alkoholfri

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek vegofärs, lök och blomkålsris under omrörning. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt vattnet puttra in.
  2. Lägg fyllningen i mitten av ett tortillabröd och vik ihop som ett litet paket. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och lägg paketet med skarven nedåt i pannan. Stek runt om till fin, krispig yta.
  3. Vänd ihop alla ingredienser till tomatsalsan. Servera chimichangan med sallad och salsan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-02-22

Jag tyckte att tomat och avokadosalsan var lite för blev och tog därmed även i lite citron samt lite mer salt, och då blev det genast bättre. Chimichangan gjorde jag nästan enligt receptet, men där gjorde jag egen tacokrydda utan socker och skippade tortillan helt. Blev hur bra som helst.

Liknande recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

(0)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Vegetarisk wok med tofu

(3)

Stroganoff med tofu

(21)

Buddha bowl

(7)

Tofustroganoff

(16)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 200 g vegofärs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 300 g blomkålsris, Hackat & Klart
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 4 stora wrap tortilla
  • 1 dl neutral olja, till stekning
  • sallad, till servering
  • Tomat- och avokadosalsa:
  • 250 g körsbärstomater, tärnade
  • 1 stor avokado, tärnad
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander eller persilja, hackad
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Dryckestips:
  • 1664 Kronenbourg Blanc Alkoholfri

Chimichanga med vegofärs

Betyg (1-5):
3.6 (10 betyg)

Chimichanga är en friterad burrito. Vår variant är fylld med kryddig vegetarisk färs och sedan stekt i rikligt med olja så den blir riktigt krispig. Servera en svalkande tomat- och avokadosalsa till den krispiga och kryddiga chimichangan.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek vegofärs, lök och blomkålsris under omrörning. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt vattnet puttra in.
  2. Lägg fyllningen i mitten av ett tortillabröd och vik ihop som ett litet paket. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och lägg paketet med skarven nedåt i pannan. Stek runt om till fin, krispig yta.
  3. Vänd ihop alla ingredienser till tomatsalsan. Servera chimichangan med sallad och salsan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-02-22

Jag tyckte att tomat och avokadosalsan var lite för blev och tog därmed även i lite citron samt lite mer salt, och då blev det genast bättre. Chimichangan gjorde jag nästan enligt receptet, men där gjorde jag egen tacokrydda utan socker och skippade tortillan helt. Blev hur bra som helst.

Liknande recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

(0)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Vegetarisk wok med tofu

(3)

Stroganoff med tofu

(21)

Buddha bowl

(7)

Tofustroganoff

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies