

Chilikyckling med bakad sötpotatis
Chilimarinerade kycklingklubbor i ugn med majs och sötpotatis, gott att servera med crème fraiche och rostad lök. Ett recept av Lotta Lundgren
- 4 kycklingklubbor (frysta, tinade)
- 4 sötpotatisar
- Glaze
- 0.5 dl vatten
- 4 msk flytande honung
- 2 msk ketchup
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 2 tsk kinesisk soja
- 1 tsk chiliflakes
- 0.5 tsk salt
- Sweet corn fry
- 250 g frysta majskorn, tinad
- 1 msk neutral olja
- 0.5 tsk salt
- Till servering
- 4 msk crème fraiche
- 4 tsk rostad lök
Gör så här
- Rör ihop alla ingredienserna till glazen och lägg kycklingklubborna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kycklingdelarna runt om med glazen.
- Tvätta potatisarna och lägg dem hela på samma plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min. Täck kycklingen med aluminiumfolie om den blir för mörk.
Sweet corn fry:
- Torka majskornen noga med hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna och stek majsen med salt tills den får lite brända kanter.
- Skär ett kryss i varje sötpotatis och tryck till från sidorna, salta lätt, klicka i crème fraiche och toppa med rostad lök. Servera med kycklingen och majsen.
Chilikyckling med bakad sötpotatis
Chilimarinerade kycklingklubbor i ugn med majs och sötpotatis, gott att servera med crème fraiche och rostad lök. Ett recept av Lotta Lundgren
Gör så här
- Rör ihop alla ingredienserna till glazen och lägg kycklingklubborna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kycklingdelarna runt om med glazen.
- Tvätta potatisarna och lägg dem hela på samma plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min. Täck kycklingen med aluminiumfolie om den blir för mörk.
Sweet corn fry:
- Torka majskornen noga med hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna och stek majsen med salt tills den får lite brända kanter.
- Skär ett kryss i varje sötpotatis och tryck till från sidorna, salta lätt, klicka i crème fraiche och toppa med rostad lök. Servera med kycklingen och majsen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-02-07
Sökte på receptet och fick upp en annan länk där det står beskrivet hur man gör.
2021-02-07
Nu är inte detta en avancerad maträtt men hur man gör har fallit bort för mig.
2018-10-14
Så otroligt gott och lättvindigt! Använde kycklingfilé istället och penslade inte på all glaze direkt utan penslade på varannan minut de sista 10 minuterna. Blir otrolig smak på kycklingen då! Perfekt när man vill ha riktigt god fredagsmat som nästan lagar sig självt.
2017-10-06
Jag använde kycklingfile i stället för klubbor och alla tyckte det smakade jätte gott.
2017-09-29
Har provlagat ikväll och tyckte det var gott! Men glazen är lös och rinnig trots att jag dubblade ketchup, honung och soja - i ugnen rann den ut och brändes kolsvart på bakplåtspapperet. Kycklingen var klar innan 45 min, och sötpotatisen behövde 5 min till.
2017-09-26
Till Elin och Görel: Ni kan dubbla alla ingredienser till glazen men behåll samma mängd vitlök och vatten. Lycka till!
2017-09-24
Kycklingen smakade i stort sett ingenting, i alla fall gjorde den inte skäl för namnet chilin tackling. Sötpotatisen smakade sötpotatis och det enda som var gott var den rostade löken.
2017-09-24
Håller med Elin om att det verkar vara något fel med måttangivelserna i glazen.
2017-09-23
Min glaze är långt ifrån så krämig som i filmen, mer vattnig och ljust röd. Har dubbelkollat alla mått. Fel i receptet på mångden vatten kanske?
2017-09-21
Gjorde denna rätt förra helgen... Kycklingen blev ju god men den ugnsbakade sötpotatisen - usch!!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Caroline
2021-02-07
Sökte på receptet och fick upp en annan länk där det står beskrivet hur man gör.
Caroline
2021-02-07
Nu är inte detta en avancerad maträtt men hur man gör har fallit bort för mig.
Fanny
2018-10-14
Så otroligt gott och lättvindigt! Använde kycklingfilé istället och penslade inte på all glaze direkt utan penslade på varannan minut de sista 10 minuterna. Blir otrolig smak på kycklingen då! Perfekt när man vill ha riktigt god fredagsmat som nästan lagar sig självt.
Arja
2017-10-06
Jag använde kycklingfile i stället för klubbor och alla tyckte det smakade jätte gott.
Maria
2017-09-29
Har provlagat ikväll och tyckte det var gott! Men glazen är lös och rinnig trots att jag dubblade ketchup, honung och soja - i ugnen rann den ut och brändes kolsvart på bakplåtspapperet. Kycklingen var klar innan 45 min, och sötpotatisen behövde 5 min till.
Coop
2017-09-26
Till Elin och Görel: Ni kan dubbla alla ingredienser till glazen men behåll samma mängd vitlök och vatten. Lycka till!
Sven-Erik
2017-09-24
Kycklingen smakade i stort sett ingenting, i alla fall gjorde den inte skäl för namnet chilin tackling. Sötpotatisen smakade sötpotatis och det enda som var gott var den rostade löken.
Görel
2017-09-24
Håller med Elin om att det verkar vara något fel med måttangivelserna i glazen.
Elin
2017-09-23
Min glaze är långt ifrån så krämig som i filmen, mer vattnig och ljust röd. Har dubbelkollat alla mått. Fel i receptet på mångden vatten kanske?
Elenor
2017-09-21
Gjorde denna rätt förra helgen... Kycklingen blev ju god men den ugnsbakade sötpotatisen - usch!!