För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chilikyckling-fajitas

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Spiskummindoftande fajitas som kan serveras i wraps, tubs eller tacoskålar.

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 stor röd paprika
  • 1 gul lök
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 tsk spiskummin
  • salt och peppar
  • 3 msk majsolja till stekning
  • 2 msk flytande honung
  • 0.25 tsk chiliflakes
  • Till servering:
  • sötpotatis aioli, se recept
  • limeklyftor
  • färsk mynta
  • 0.5 i tärningar gurka
  • tortillabröd, se recept

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.
  2. Lägg kyckling och grönsaker i en bunke. Pressa över limesaften. Krydda med paprikapulver och spiskummin. Salta och peppra. Ringla över oljan och blanda väl. Låt marinera i rumstemperatur ca 10 min.
  3. Stek kycklingen i en het stekpanna, gärna i två omgångar, 15 min eller tills kycklingen är genomstekt (tillsätt ev lite mer olja om det behövs). Ringla över honungen. Garnera med chiliflingor.
  4. Servera med sötpotatisaioli (se coop.se), limeklyftor, mynta och gurka i tortillabröd.

Tips

Servera gärna med salsa pico de gallo eller guacamole.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-02-27

Hej Carina! Receptet på sötpotatisaioli ser du här nedanför, under "Liknande recept". Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Carina

2019-02-14

Jag kan inte hitta receptet till sötpotatis aiolin?

Liknande recept

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Brydlings enchiladas

(13)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Räksallad med japansk dressing

(99)

Grillad paprika med chevre

(22)

Grillad paprikasallad

(1)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Gröna medelhavsbiffar

(23)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 stor röd paprika
  • 1 gul lök
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 tsk spiskummin
  • salt och peppar
  • 3 msk majsolja till stekning
  • 2 msk flytande honung
  • 0.25 tsk chiliflakes
  • Till servering:
  • sötpotatis aioli, se recept
  • limeklyftor
  • färsk mynta
  • 0.5 i tärningar gurka
  • tortillabröd, se recept

Chilikyckling-fajitas

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Spiskummindoftande fajitas som kan serveras i wraps, tubs eller tacoskålar.

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.
  2. Lägg kyckling och grönsaker i en bunke. Pressa över limesaften. Krydda med paprikapulver och spiskummin. Salta och peppra. Ringla över oljan och blanda väl. Låt marinera i rumstemperatur ca 10 min.
  3. Stek kycklingen i en het stekpanna, gärna i två omgångar, 15 min eller tills kycklingen är genomstekt (tillsätt ev lite mer olja om det behövs). Ringla över honungen. Garnera med chiliflingor.
  4. Servera med sötpotatisaioli (se coop.se), limeklyftor, mynta och gurka i tortillabröd.

Tips

Servera gärna med salsa pico de gallo eller guacamole.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-02-27

Hej Carina! Receptet på sötpotatisaioli ser du här nedanför, under "Liknande recept". Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Carina

2019-02-14

Jag kan inte hitta receptet till sötpotatis aiolin?

Liknande recept

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Brydlings enchiladas

(13)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Räksallad med japansk dressing

(99)

Grillad paprika med chevre

(22)

Grillad paprikasallad

(1)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Gröna medelhavsbiffar

(23)