Chiligryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (57 betyg)

En klassisk chiligryta med långkokt högrev, vitlök, chili, paprika och bönor. Servera med en klick gräddfil, guacamole och en bit bröd eller nachos.

Tillagningstid: 3 timmar + tid för blötläggning
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg högrev
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 klyftade gula lökar
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili ev 1-2 tsk chipotlepasta
  • 3 dl stora vita bönor, blötlagda 8 timmar
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 7 dl vatten
  • 1 tärnad röd paprika
  • 400 g kokta kidneybönor
  • 1 msk finger salt

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 centimeter. Bryn det i omgångar i olja/smör, salta och peppra. Stek lök, vitlök, chili och eventuellt chipotlepasta i olja.
  2. Lägg kött, lök och chili i en rymlig gryta och tillsätt vita bönor, buljongtärningar, paprikapulver och vatten. Låt småkoka under lock i 1 timme och 30 minuter.
  3. Tillsätt paprika, kidneybönor och eventuellt lite vatten. Koka ytterligare 1 timme. Köttet ska vara trådigt och falla sönder när det är klart.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonathan

2020-09-30

Väldigt god chili som enkelt kan göras vegetarisk; byt ut högreven emot färs av valfri sort. Stek den försiktigt då den bränner fast mycket lättare än köttfärs/bitar. Matvete/havre eller havreris är ett gott, närproducerat, klimatsmartare och hälsosammare alternativ till ris till grytan!

Sven-Inge

2019-05-11

Ljuvligt god!

Ola Fall

2014-05-09

Väldigt god chili, jag bytte dock ut vita och kidneybönorna till Heinz chili beans och Coops Kidneybönor på buk med chil. Blandade då i dessa mot slutet då det var ca en halvtimme kvar. Smakar bättre än de flesta chili jag ätit ute.

Marita Niklasson

2012-06-09

Urgod! Laga den det är ett måste!

Gerda

2012-03-16

Sjukt god chili! Gör den direkt efter lunchen så har du godaste middan klar några timmar senare.

Liknande recept

Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg högrev
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 klyftade gula lökar
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili ev 1-2 tsk chipotlepasta
  • 3 dl stora vita bönor, blötlagda 8 timmar
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 7 dl vatten
  • 1 tärnad röd paprika
  • 400 g kokta kidneybönor
  • 1 msk finger salt

Chiligryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (57 betyg)

En klassisk chiligryta med långkokt högrev, vitlök, chili, paprika och bönor. Servera med en klick gräddfil, guacamole och en bit bröd eller nachos.

Tillagningstid: 3 timmar + tid för blötläggning
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 centimeter. Bryn det i omgångar i olja/smör, salta och peppra. Stek lök, vitlök, chili och eventuellt chipotlepasta i olja.
  2. Lägg kött, lök och chili i en rymlig gryta och tillsätt vita bönor, buljongtärningar, paprikapulver och vatten. Låt småkoka under lock i 1 timme och 30 minuter.
  3. Tillsätt paprika, kidneybönor och eventuellt lite vatten. Koka ytterligare 1 timme. Köttet ska vara trådigt och falla sönder när det är klart.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonathan

2020-09-30

Väldigt god chili som enkelt kan göras vegetarisk; byt ut högreven emot färs av valfri sort. Stek den försiktigt då den bränner fast mycket lättare än köttfärs/bitar. Matvete/havre eller havreris är ett gott, närproducerat, klimatsmartare och hälsosammare alternativ till ris till grytan!

Sven-Inge

2019-05-11

Ljuvligt god!

Ola Fall

2014-05-09

Väldigt god chili, jag bytte dock ut vita och kidneybönorna till Heinz chili beans och Coops Kidneybönor på buk med chil. Blandade då i dessa mot slutet då det var ca en halvtimme kvar. Smakar bättre än de flesta chili jag ätit ute.

Marita Niklasson

2012-06-09

Urgod! Laga den det är ett måste!

Gerda

2012-03-16

Sjukt god chili! Gör den direkt efter lunchen så har du godaste middan klar några timmar senare.

Liknande recept

Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)