Chili sin carne

Betyg (1-5):
3.69 (39 betyg)

Het mexikansk vegogryta med en svalkande yoghurtklick och färsk persilja.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 paprika i bitar
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk malen koriander
  • 1 kanelstång
  • 1 msk socker
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk peppar
  • 800 g hela tomater på burk
  • 340 g stora vita bönor på burk
  • 340 g kidneybönor på burk
  • Tillbehör:
  • turkisk yoghurt
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Stek lök, paprika, vitlök och chili på hög värme i olja tillsammans med spiskummin, koriander, kanelstång, socker, paprikapulver, salt och peppar tills det blir brynt.
  2. Häll på tomaterna. Låt koka cirka 20 minuter, gärna längre.
  3. Tillsätt sköljda avrunna bönor och låt grytan bli genomvarm.

Servering

Servera i mugg tillsammans med bröd, yoghurt och eventuellt lite klippt persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Flicka från Finland

2014-11-20

Lämpligt starkt. Jag lade i en och en halv chili av mild sort. Jag tror att om man väljer stark chili ska man bara lägga i en halv. Hade ingen kanelstång så jag lade i vanlig pulver kanel.

Anonym

2014-06-25

Gott... men ett litet tips: gör Dig själv en tjänst och hoppa över eller minska betydligt chilin, såvida Du inte vill sätta eld på Din matstrupe då Du äter röran eller Din näsa samt luftstrupe när Du andas in ångorns av den, och så länge Du inte önskar transformera Dina ögon till lavasprutande Niagarafall, om Du råkar få chilisaft på fingertopparna och följaktligen lyckas gnugga dig i ögonen.

maja

2014-01-03

GOTT! koriander, spiskummin och kanelstång gör susen.

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)

Bowl med sashimilax

(4)

Älgköttbullar

(12)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 paprika i bitar
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk malen koriander
  • 1 kanelstång
  • 1 msk socker
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk peppar
  • 800 g hela tomater på burk
  • 340 g stora vita bönor på burk
  • 340 g kidneybönor på burk
  • Tillbehör:
  • turkisk yoghurt
  • hackad persilja

Chili sin carne

Betyg (1-5):
3.69 (39 betyg)

Het mexikansk vegogryta med en svalkande yoghurtklick och färsk persilja.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, paprika, vitlök och chili på hög värme i olja tillsammans med spiskummin, koriander, kanelstång, socker, paprikapulver, salt och peppar tills det blir brynt.
  2. Häll på tomaterna. Låt koka cirka 20 minuter, gärna längre.
  3. Tillsätt sköljda avrunna bönor och låt grytan bli genomvarm.

Servering

Servera i mugg tillsammans med bröd, yoghurt och eventuellt lite klippt persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Flicka från Finland

2014-11-20

Lämpligt starkt. Jag lade i en och en halv chili av mild sort. Jag tror att om man väljer stark chili ska man bara lägga i en halv. Hade ingen kanelstång så jag lade i vanlig pulver kanel.

Anonym

2014-06-25

Gott... men ett litet tips: gör Dig själv en tjänst och hoppa över eller minska betydligt chilin, såvida Du inte vill sätta eld på Din matstrupe då Du äter röran eller Din näsa samt luftstrupe när Du andas in ångorns av den, och så länge Du inte önskar transformera Dina ögon till lavasprutande Niagarafall, om Du råkar få chilisaft på fingertopparna och följaktligen lyckas gnugga dig i ögonen.

maja

2014-01-03

GOTT! koriander, spiskummin och kanelstång gör susen.

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)

Bowl med sashimilax

(4)

Älgköttbullar

(12)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies