
Chili sin carne
Het mexikansk vegogryta med en svalkande yoghurtklick och färsk persilja.
- 1 hackad gul lök
- 1 paprika i bitar
- 4 hackade vitlöksklyftor
- 1 urkärnad, finhackad chili
- 2 msk olivolja
- 1 msk mald spiskummin
- 1 msk malen koriander
- 1 kanelstång
- 1 msk socker
- 1 msk paprikapulver
- 0.5 tsk peppar
- 800 g hela tomater på burk
- 340 g stora vita bönor på burk
- 340 g kidneybönor på burk
- 1 tsk salt
- Tillbehör:
- turkisk yoghurt
- hackad persilja
Gör så här
- Stek lök, paprika, vitlök och chili på hög värme i olja tillsammans med spiskummin, koriander, kanelstång, socker, paprikapulver, salt och peppar tills det blir brynt.
- Häll på tomaterna. Låt koka cirka 20 minuter, gärna längre.
- Tillsätt sköljda avrunna bönor och låt grytan bli genomvarm.
Servering
Liknande recept
Chili sin carne
Het mexikansk vegogryta med en svalkande yoghurtklick och färsk persilja.
Gör så här
- Stek lök, paprika, vitlök och chili på hög värme i olja tillsammans med spiskummin, koriander, kanelstång, socker, paprikapulver, salt och peppar tills det blir brynt.
- Häll på tomaterna. Låt koka cirka 20 minuter, gärna längre.
- Tillsätt sköljda avrunna bönor och låt grytan bli genomvarm.
Servering
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-11-20
Lämpligt starkt. Jag lade i en och en halv chili av mild sort. Jag tror att om man väljer stark chili ska man bara lägga i en halv. Hade ingen kanelstång så jag lade i vanlig pulver kanel.
2014-06-25
Gott... men ett litet tips: gör Dig själv en tjänst och hoppa över eller minska betydligt chilin, såvida Du inte vill sätta eld på Din matstrupe då Du äter röran eller Din näsa samt luftstrupe när Du andas in ångorns av den, och så länge Du inte önskar transformera Dina ögon till lavasprutande Niagarafall, om Du råkar få chilisaft på fingertopparna och följaktligen lyckas gnugga dig i ögonen.
2014-01-03
GOTT! koriander, spiskummin och kanelstång gör susen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Flicka från Finland
2014-11-20
Lämpligt starkt. Jag lade i en och en halv chili av mild sort. Jag tror att om man väljer stark chili ska man bara lägga i en halv. Hade ingen kanelstång så jag lade i vanlig pulver kanel.
Anonym
2014-06-25
Gott... men ett litet tips: gör Dig själv en tjänst och hoppa över eller minska betydligt chilin, såvida Du inte vill sätta eld på Din matstrupe då Du äter röran eller Din näsa samt luftstrupe när Du andas in ångorns av den, och så länge Du inte önskar transformera Dina ögon till lavasprutande Niagarafall, om Du råkar få chilisaft på fingertopparna och följaktligen lyckas gnugga dig i ögonen.
maja
2014-01-03
GOTT! koriander, spiskummin och kanelstång gör susen.