För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chili på högrev

Betyg (1-5):
1.63 (98 betyg)

Chili på långkokt högrev med paprika och bönor. Toppas med koriander och serveras med nachocips.

Tillagningstid: 2 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg högrev
  • salt och svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • 2 gula lökar
  • 1 gul paprika, i bitar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 msk mald koriander
  • 1 tsk fänkålsfrö, mortlade
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk vinäger
  • 420 g vita bönor i tomatsås
  • Till servering
  • gräddfil
  • färsk koriander
  • limeklyftor
  • tortillachips

Gör så här

  1. Tärna köttet i 3 cm stora bitar. Stek runtom i olja i en gryta.
  2. Tillsätt lök, paprika, vitlök, chili och torra kryddor och stek några minuter till.
  3. Häll på tomater, vatten, fond och vinäger och låt koka tills köttet lätt faller isär ca 2 timmar. Tillsätt ev mer vatten om det behövs under koktiden.
  4. Tillsätt bönorna och koka ytterligare 5 min. Servera med gräddfil, koriander, limeklyftor och tortillachips.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Fläskfilé africana

(43)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(20)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Karibisk köttgryta

(17)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1 kg högrev
  • salt och svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • 2 gula lökar
  • 1 gul paprika, i bitar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 msk mald koriander
  • 1 tsk fänkålsfrö, mortlade
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk vinäger
  • 420 g vita bönor i tomatsås
  • Till servering
  • gräddfil
  • färsk koriander
  • limeklyftor
  • tortillachips

Chili på högrev

Betyg (1-5):
1.63 (98 betyg)

Chili på långkokt högrev med paprika och bönor. Toppas med koriander och serveras med nachocips.

Tillagningstid: 2 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna köttet i 3 cm stora bitar. Stek runtom i olja i en gryta.
  2. Tillsätt lök, paprika, vitlök, chili och torra kryddor och stek några minuter till.
  3. Häll på tomater, vatten, fond och vinäger och låt koka tills köttet lätt faller isär ca 2 timmar. Tillsätt ev mer vatten om det behövs under koktiden.
  4. Tillsätt bönorna och koka ytterligare 5 min. Servera med gräddfil, koriander, limeklyftor och tortillachips.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Fläskfilé africana

(43)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(20)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Karibisk köttgryta

(17)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)