För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

Betyg (1-5):
3.47 (152 betyg)

Härlig lax med Asiatisk smak. Servera den med nudelsallad kryddad med chili och koriander.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g lax, hel bit
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • 30 g skalad, tunt skivad ingefära
  • Nudelsallad:
  • 300 g glasnudlar
  • 1 msk solrosolja, eller majsolja
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 lime, pressad saft
  • 0.5 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 st tunt skivad rödlök
  • 1 skalad morot
  • 1 dl hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Lägg laxbiten med skinnsidan neråt i en ugnsfast form. Strö över chili, salt och peppar. Fördela ingefära- och limeskivor på laxen. Låt stå mitt i ugnen cirka 15 minuter tills laxen har en innertemperatur på cirka 50°.

Nudelsallad

  1. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj nudlarna i kallt vatten, låt dem rinna av i ett durkslag och rör i olja så att de inte klibbar ihop.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått färg. Pressa limesaft i en stor skål. Tillsätt chili, fisksås, mango chutney och rödlök. Rör om. Skala tunna morotsstrimlor med en potatisskalare eller osthyvel och lägg i skålen. Blanda ner nudlar, sesamfrön och färsk koriander. Rör om så att allt blandas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vanja

2018-06-15

Tyckte det blev förvånansvärt smaklöst. Blev enormt mycket glasnudlar så smakerna försvann där i mängden. Är det verkligen rätt mängd glasnudlar angivet? Det är ju 100 g i ett paket...

Lena

2017-06-21

Enkelt, fräscht och jättegott!

Lotta

2013-11-02

Grymt gott och enkelt att laga. Jag saknade rödlök och tog finhackad purjo istället . Mycket gott sonen ( 10 år ) älskade detta :-)

Henrik

2013-06-12

Grymt god och dessutom snabblagat!

Julia

2013-04-22

Har blivit en standardrätt hemma, hur gott som helst! Lägger gärna till lite extra morötter och använder råsocker istället för mango chutney.

Viktor

2012-10-23

Mycket gott men jag kommer nog nöja mig med 150 g nudlar nästa gång

Carina

2012-10-14

Väldigt gott! Har asiatisk smak, (Koriandern?)

Hans

2012-07-01

smakar som maten i Vietnam,riktigt gott

Sabina

2012-05-10

Ser jättegott ut frächt

Malin

2012-05-01

Jätte gott!

Monica

2012-04-20

ser gott ut

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(11)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Lax- och spenatpaj

(92)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

(4)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Laxpaj med potatis

(13)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g lax, hel bit
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • 30 g skalad, tunt skivad ingefära
  • Nudelsallad:
  • 300 g glasnudlar
  • 1 msk solrosolja, eller majsolja
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 lime, pressad saft
  • 0.5 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 st tunt skivad rödlök
  • 1 skalad morot
  • 1 dl hackad färsk koriander

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

Betyg (1-5):
3.47 (152 betyg)

Härlig lax med Asiatisk smak. Servera den med nudelsallad kryddad med chili och koriander.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg laxbiten med skinnsidan neråt i en ugnsfast form. Strö över chili, salt och peppar. Fördela ingefära- och limeskivor på laxen. Låt stå mitt i ugnen cirka 15 minuter tills laxen har en innertemperatur på cirka 50°.

Nudelsallad

  1. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj nudlarna i kallt vatten, låt dem rinna av i ett durkslag och rör i olja så att de inte klibbar ihop.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått färg. Pressa limesaft i en stor skål. Tillsätt chili, fisksås, mango chutney och rödlök. Rör om. Skala tunna morotsstrimlor med en potatisskalare eller osthyvel och lägg i skålen. Blanda ner nudlar, sesamfrön och färsk koriander. Rör om så att allt blandas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vanja

2018-06-15

Tyckte det blev förvånansvärt smaklöst. Blev enormt mycket glasnudlar så smakerna försvann där i mängden. Är det verkligen rätt mängd glasnudlar angivet? Det är ju 100 g i ett paket...

Lena

2017-06-21

Enkelt, fräscht och jättegott!

Lotta

2013-11-02

Grymt gott och enkelt att laga. Jag saknade rödlök och tog finhackad purjo istället . Mycket gott sonen ( 10 år ) älskade detta :-)

Henrik

2013-06-12

Grymt god och dessutom snabblagat!

Julia

2013-04-22

Har blivit en standardrätt hemma, hur gott som helst! Lägger gärna till lite extra morötter och använder råsocker istället för mango chutney.

Viktor

2012-10-23

Mycket gott men jag kommer nog nöja mig med 150 g nudlar nästa gång

Carina

2012-10-14

Väldigt gott! Har asiatisk smak, (Koriandern?)

Hans

2012-07-01

smakar som maten i Vietnam,riktigt gott

Sabina

2012-05-10

Ser jättegott ut frächt

Malin

2012-05-01

Jätte gott!

Monica

2012-04-20

ser gott ut

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(11)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Lax- och spenatpaj

(92)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

(4)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Laxpaj med potatis

(13)