Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

Betyg (1-5):
3.45 (150 betyg)

Härlig lax med Asiatisk smak. Servera den med nudelsallad kryddad med chili och koriander.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 600 g lax, hel bit
  • 0.5 röd chili, urkärnad, finhackad
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • 30 g skalad, tunt skivad ingefära
  • 1 lime, tunt skivad
  • Nudelsallad:
  • 300 g glasnudlar
  • 1 msk solrosolja, eller majsolja
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 lime, pressad saft
  • 0.5 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 st tunt skivad rödlök
  • 1 skalad morot
  • 1 dl hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Lägg laxbiten med skinnsidan neråt i en ugnsfast form. Strö över chili, salt och peppar. Fördela ingefära- och limeskivor på laxen. Låt stå mitt i ugnen cirka 15 minuter tills laxen har en innertemperatur på cirka 50°.

Nudelsallad

  1. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj nudlarna i kallt vatten, låt dem rinna av i ett durkslag och rör i olja så att de inte klibbar ihop.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått färg. Pressa limesaft i en stor skål. Tillsätt chili, fisksås, mango chutney och rödlök. Rör om. Skala tunna morotsstrimlor med en potatisskalare eller osthyvel och lägg i skålen. Blanda ner nudlar, sesamfrön och färsk koriander. Rör om så att allt blandas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vanja

2018-06-15

Tyckte det blev förvånansvärt smaklöst. Blev enormt mycket glasnudlar så smakerna försvann där i mängden. Är det verkligen rätt mängd glasnudlar angivet? Det är ju 100 g i ett paket...

Lena

2017-06-21

Enkelt, fräscht och jättegott!

Lotta

2013-11-02

Grymt gott och enkelt att laga. Jag saknade rödlök och tog finhackad purjo istället . Mycket gott sonen ( 10 år ) älskade detta :-)

Henrik

2013-06-12

Grymt god och dessutom snabblagat!

Julia

2013-04-22

Har blivit en standardrätt hemma, hur gott som helst! Lägger gärna till lite extra morötter och använder råsocker istället för mango chutney.

Viktor

2012-10-23

Mycket gott men jag kommer nog nöja mig med 150 g nudlar nästa gång

Carina

2012-10-14

Väldigt gott! Har asiatisk smak, (Koriandern?)

Hans

2012-07-01

smakar som maten i Vietnam,riktigt gott

Sabina

2012-05-10

Ser jättegott ut frächt

Malin

2012-05-01

Jätte gott!

Monica

2012-04-20

ser gott ut

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fish tacos deluxe

(32)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Bowl med sashimilax

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Aubergine i ugn med fårost

(2)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g lax, hel bit
  • 0.5 röd chili, urkärnad, finhackad
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • 30 g skalad, tunt skivad ingefära
  • 1 lime, tunt skivad
  • Nudelsallad:
  • 300 g glasnudlar
  • 1 msk solrosolja, eller majsolja
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 lime, pressad saft
  • 0.5 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 st tunt skivad rödlök
  • 1 skalad morot
  • 1 dl hackad färsk koriander

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

Betyg (1-5):
3.45 (150 betyg)

Härlig lax med Asiatisk smak. Servera den med nudelsallad kryddad med chili och koriander.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg laxbiten med skinnsidan neråt i en ugnsfast form. Strö över chili, salt och peppar. Fördela ingefära- och limeskivor på laxen. Låt stå mitt i ugnen cirka 15 minuter tills laxen har en innertemperatur på cirka 50°.

Nudelsallad

  1. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj nudlarna i kallt vatten, låt dem rinna av i ett durkslag och rör i olja så att de inte klibbar ihop.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått färg. Pressa limesaft i en stor skål. Tillsätt chili, fisksås, mango chutney och rödlök. Rör om. Skala tunna morotsstrimlor med en potatisskalare eller osthyvel och lägg i skålen. Blanda ner nudlar, sesamfrön och färsk koriander. Rör om så att allt blandas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vanja

2018-06-15

Tyckte det blev förvånansvärt smaklöst. Blev enormt mycket glasnudlar så smakerna försvann där i mängden. Är det verkligen rätt mängd glasnudlar angivet? Det är ju 100 g i ett paket...

Lena

2017-06-21

Enkelt, fräscht och jättegott!

Lotta

2013-11-02

Grymt gott och enkelt att laga. Jag saknade rödlök och tog finhackad purjo istället . Mycket gott sonen ( 10 år ) älskade detta :-)

Henrik

2013-06-12

Grymt god och dessutom snabblagat!

Julia

2013-04-22

Har blivit en standardrätt hemma, hur gott som helst! Lägger gärna till lite extra morötter och använder råsocker istället för mango chutney.

Viktor

2012-10-23

Mycket gott men jag kommer nog nöja mig med 150 g nudlar nästa gång

Carina

2012-10-14

Väldigt gott! Har asiatisk smak, (Koriandern?)

Hans

2012-07-01

smakar som maten i Vietnam,riktigt gott

Sabina

2012-05-10

Ser jättegott ut frächt

Malin

2012-05-01

Jätte gott!

Monica

2012-04-20

ser gott ut

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fish tacos deluxe

(32)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Bowl med sashimilax

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies