Chili con pollo med cannelinibönor

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En värmande chiligryta med kycklingfärs istället för nötfärs värmer fint i höstmörkret. Pollo [pojo] betyder kyckling på spanska. Servera med ris, gräddfil och färsk oregano.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 800 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 400 g Taco mex mix, Hackat & klart
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 400 g kokta vita bönor, cannellini, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 dl ris
  • 2 dl gräddfil
  • färsk oregano

Gör så här

  1. Stek kycklingfärsen under omrörning i olja, tillsammans med de torra kryddorna, tills den är genomstekt. Tillsätt grönsaksmixen, vitlök och chili och stek ytterligare några minuter. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 10 min.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner bönorna i grytan, smaka av med salt och låt allt bli varmt. Servera med riset och en klick gräddfil. Garnera med färsk oregano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(21)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Bruschetta med kyckling

(8)

Matkassens caesarsallad

(30)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 800 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 400 g Taco mex mix, Hackat & klart
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 400 g kokta vita bönor, cannellini, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 dl ris
  • 2 dl gräddfil
  • färsk oregano

Chili con pollo med cannelinibönor

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En värmande chiligryta med kycklingfärs istället för nötfärs värmer fint i höstmörkret. Pollo [pojo] betyder kyckling på spanska. Servera med ris, gräddfil och färsk oregano.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kycklingfärsen under omrörning i olja, tillsammans med de torra kryddorna, tills den är genomstekt. Tillsätt grönsaksmixen, vitlök och chili och stek ytterligare några minuter. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 10 min.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner bönorna i grytan, smaka av med salt och låt allt bli varmt. Servera med riset och en klick gräddfil. Garnera med färsk oregano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(21)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Bruschetta med kyckling

(8)

Matkassens caesarsallad

(30)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies