Chili con pollo med cannelinibönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (15 betyg)

En värmande chiligryta med kycklingfärs istället för nötfärs värmer fint i höstmörkret. Pollo [pojo] betyder kyckling på spanska. Servera med ris, gräddfil och färsk oregano.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 400 g Taco mex mix, Hackat & klart
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 400 g kokta vita bönor, cannellini, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 dl ris
  • 2 dl gräddfil
  • färsk oregano

Gör så här

  1. Stek kycklingfärsen under omrörning i olja, tillsammans med de torra kryddorna, tills den är genomstekt. Tillsätt grönsaksmixen, vitlök och chili och stek ytterligare några minuter. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 10 min.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner bönorna i grytan, smaka av med salt och låt allt bli varmt. Servera med riset och en klick gräddfil. Garnera med färsk oregano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elsi

2021-01-02

cayenne är för mycket, välj piripiri som är godare och fruktigt i smaken

Liknande recept

Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 800 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 400 g Taco mex mix, Hackat & klart
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 400 g kokta vita bönor, cannellini, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 dl ris
  • 2 dl gräddfil
  • färsk oregano

Chili con pollo med cannelinibönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (15 betyg)

En värmande chiligryta med kycklingfärs istället för nötfärs värmer fint i höstmörkret. Pollo [pojo] betyder kyckling på spanska. Servera med ris, gräddfil och färsk oregano.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kycklingfärsen under omrörning i olja, tillsammans med de torra kryddorna, tills den är genomstekt. Tillsätt grönsaksmixen, vitlök och chili och stek ytterligare några minuter. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 10 min.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner bönorna i grytan, smaka av med salt och låt allt bli varmt. Servera med riset och en klick gräddfil. Garnera med färsk oregano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elsi

2021-01-02

cayenne är för mycket, välj piripiri som är godare och fruktigt i smaken

Liknande recept

Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)