För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chili con carne med svarta bönor

Betyg (1-5):
2.27 (52 betyg)

Snabbgjord och smakrik chili con carne med färs, svarta böno och paprika.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 400 g Bolognesemix Hackat & Klart
  • neutral olja, till stekning
  • 2 grillade paprikor (från burk), hackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 800 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 2 tsk salt
  • 800 g svarta bönor, sköljda, på burk, bruttovikt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 200 g nachochips
  • 2 dl crème fraiche
  • färsk koriander
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek färs och bolognesemix* i olja tills färsen är genomstekt. Tillsätt resten av ingredienserna och koka 10 min.
  2. Servera chilin med ris, nachochips, crème fraiche, koriander och extra chiliflakes.

Tips

*Hittar du inte bolognese mix använd 400 g lök, zucchini och morot i passande bitar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(80)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(33)

Bönköttbullar med gräddsås

(26)

Chiligryta

(54)

Mosöverbakad chili con carne

(15)

Viltgryta med grönsaker

(6)

Fegvegobollar med picklad blomkål

(2)

Färsbullar med kikärtor

(20)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g nötfärs
  • 400 g Bolognesemix Hackat & Klart
  • neutral olja, till stekning
  • 2 grillade paprikor (från burk), hackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 800 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 2 tsk salt
  • 800 g svarta bönor, sköljda, på burk, bruttovikt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 200 g nachochips
  • 2 dl crème fraiche
  • färsk koriander
  • chiliflakes

Chili con carne med svarta bönor

Betyg (1-5):
2.27 (52 betyg)

Snabbgjord och smakrik chili con carne med färs, svarta böno och paprika.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek färs och bolognesemix* i olja tills färsen är genomstekt. Tillsätt resten av ingredienserna och koka 10 min.
  2. Servera chilin med ris, nachochips, crème fraiche, koriander och extra chiliflakes.

Tips

*Hittar du inte bolognese mix använd 400 g lök, zucchini och morot i passande bitar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(80)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(33)

Bönköttbullar med gräddsås

(26)

Chiligryta

(54)

Mosöverbakad chili con carne

(15)

Viltgryta med grönsaker

(6)

Fegvegobollar med picklad blomkål

(2)

Färsbullar med kikärtor

(20)