Chili con carne - lättlagat recept

Betyg (1-5):
3.47 (170 betyg)

God vardagsrätt med köttfärs, chili och bönor. Det här receptet på chili con carne är ganska snällt, så det är fritt fram att öka på styrkan!

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 stor strimlad paprika
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 msk chilipulver
  • 4 bröd
  • 400 g kokta, sköljda stora vita bönor
  • 400 g kokta, sköljda kidneybönor
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök, paprika och färs i olja i en rymlig kastrull eller gryta. Rör om så att färsen fördelar sig. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, vinäger och chilisås. Krydda med spiskummin, chili och salt. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter, rör om då och då.
  2. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Tillsätt bönorna i grytan och koka ytterligare cirka 5 minuter. Toppa med persilja. Servera med bröd.

Tips

En klick yoghurt svalkar fint om grytan känns stark.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roland

2017-08-17

Riktigt gott även om man inte använder exakt samma ingredienser. Lätt att göra i en vanlig kastrull (tillräckligt stor bara!).

Michaela

2017-08-14

Jättegott och enkelt att göra. Vi öste på med mer chili :) Körde även dubbelt upp på ingredienserna och gjorde storkok, perfekt att frysa in!

Johanna

2015-10-11

Jättegott och enkelt recept! Jag gör den däremot vegansk (chili sin carne) med 500 g sojafärs istället för köttfärs. Bättre för djuren, miljön och hälsan. ❤

Robin/kock

2014-01-06

Själv kör jag grund receptet här ifrån, sedan har jag i champinjoner, ärtor och majs. Blir grymt gott, ett pluss är ett rostat bröd vid sidan av tallriken! Lycka till allihopa!

Unotto

2013-02-23

Serverade denna till 80 personer på fest i somras, den tog slut men gjorde succé!

E-L

2013-01-18

Bra grundrecept man kan lägga till och ta bort saker men fungerar ändå utmärkt.

BENKE

2012-12-16

MMMmmm Kött

Sara

2012-10-15

Det är 500 g nötfärs i receptet!!!

Britta/Webbredaktör

2012-08-14

Det är 400 g nötfärs i receptet.

carola

2012-08-06

var är köttet????

Liknande recept

Korv Stroganoff

(333)

Kokos- och linsgryta

(40)

Halloumistroganoff med ris

(107)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

(241)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 stor strimlad paprika
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 msk chilipulver
  • 4 bröd
  • 400 g kokta, sköljda stora vita bönor
  • 400 g kokta, sköljda kidneybönor
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt

Chili con carne - lättlagat recept

Betyg (1-5):
3.47 (170 betyg)

God vardagsrätt med köttfärs, chili och bönor. Det här receptet på chili con carne är ganska snällt, så det är fritt fram att öka på styrkan!

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök, paprika och färs i olja i en rymlig kastrull eller gryta. Rör om så att färsen fördelar sig. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, vinäger och chilisås. Krydda med spiskummin, chili och salt. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter, rör om då och då.
  2. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Tillsätt bönorna i grytan och koka ytterligare cirka 5 minuter. Toppa med persilja. Servera med bröd.

Tips

En klick yoghurt svalkar fint om grytan känns stark.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roland

2017-08-17

Riktigt gott även om man inte använder exakt samma ingredienser. Lätt att göra i en vanlig kastrull (tillräckligt stor bara!).

Michaela

2017-08-14

Jättegott och enkelt att göra. Vi öste på med mer chili :) Körde även dubbelt upp på ingredienserna och gjorde storkok, perfekt att frysa in!

Johanna

2015-10-11

Jättegott och enkelt recept! Jag gör den däremot vegansk (chili sin carne) med 500 g sojafärs istället för köttfärs. Bättre för djuren, miljön och hälsan. ❤

Robin/kock

2014-01-06

Själv kör jag grund receptet här ifrån, sedan har jag i champinjoner, ärtor och majs. Blir grymt gott, ett pluss är ett rostat bröd vid sidan av tallriken! Lycka till allihopa!

Unotto

2013-02-23

Serverade denna till 80 personer på fest i somras, den tog slut men gjorde succé!

E-L

2013-01-18

Bra grundrecept man kan lägga till och ta bort saker men fungerar ändå utmärkt.

BENKE

2012-12-16

MMMmmm Kött

Sara

2012-10-15

Det är 500 g nötfärs i receptet!!!

Britta/Webbredaktör

2012-08-14

Det är 400 g nötfärs i receptet.

carola

2012-08-06

var är köttet????

Liknande recept

Korv Stroganoff

(333)

Kokos- och linsgryta

(40)

Halloumistroganoff med ris

(107)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

(241)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies