Chili con carne i tacobåtar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (8 betyg)

Lösningen när tacofredagen behöver uppdateras!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk neutral olja
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 oxfond ( i geléform)
  • 800 g kokta svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • salt
  • 1 tsk socker
  • Till servering
  • 145 g stand´n´stuff soft mini tortilla (tacobåtar)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • röd chili, finhackad
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt färs, paprika och kryddor och stek tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt tomater, vatten och fond. Låt puttra under lock ca 15 min. Tillsätt bönorna och låt puttra ytterligare 5 min. Smaka av med salt och ev socker.
  3. Fyll tacobåtar med chili con carne och toppa med gräddfil, koriander och chili. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(17)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk neutral olja
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 oxfond ( i geléform)
  • 800 g kokta svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • salt
  • 1 tsk socker
  • Till servering
  • 145 g stand´n´stuff soft mini tortilla (tacobåtar)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • röd chili, finhackad
  • 1 lime, i klyftor

Chili con carne i tacobåtar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (8 betyg)

Lösningen när tacofredagen behöver uppdateras!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt färs, paprika och kryddor och stek tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt tomater, vatten och fond. Låt puttra under lock ca 15 min. Tillsätt bönorna och låt puttra ytterligare 5 min. Smaka av med salt och ev socker.
  3. Fyll tacobåtar med chili con carne och toppa med gräddfil, koriander och chili. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(17)