Chili con carne i tacobåtar

Betyg (1-5):
1.25 (4 betyg)

Lösningen när tacofredagen behöver uppdateras!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 st
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 oxfond ( i geléform)
  • 800 g kokta svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • salt
  • 1 tsk socker
  • Till servering
  • 145 g stand´n´stuff soft mini tortilla (tacobåtar)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • röd chili, finhackad
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt färs, paprika och kryddor och stek tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt tomater, vatten och fond. Låt puttra under lock ca 15 min. Tillsätt bönorna och låt puttra ytterligare 5 min. Smaka av med salt och ev socker.
  3. Fyll tacobåtar med chili con carne och toppa med gräddfil, koriander och chili. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk lasagne

(66)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(11)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(12)

Kålpudding - klassiskt recept

(22)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)
20 st
  • Ingredienser 20 st
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 oxfond ( i geléform)
  • 800 g kokta svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • salt
  • 1 tsk socker
  • Till servering
  • 145 g stand´n´stuff soft mini tortilla (tacobåtar)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • röd chili, finhackad
  • 1 lime, i klyftor

Chili con carne i tacobåtar

Betyg (1-5):
1.25 (4 betyg)

Lösningen när tacofredagen behöver uppdateras!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt färs, paprika och kryddor och stek tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt tomater, vatten och fond. Låt puttra under lock ca 15 min. Tillsätt bönorna och låt puttra ytterligare 5 min. Smaka av med salt och ev socker.
  3. Fyll tacobåtar med chili con carne och toppa med gräddfil, koriander och chili. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk lasagne

(66)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(11)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(12)

Kålpudding - klassiskt recept

(22)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies