Chili con carne

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Härlig långkokt chiligryta med högrev och bönor.

Tillagningstid: 30 min + 4 tim i ugn + 8 tim blötläggning
Ugnstemperatur:150º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 2 dl torkade kidneybönor
  • 400 g högrev, bringa eller bog
  • 3 gula lökar, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk chiliflakes
  • 2 msk neutral olja
  • salt
  • 800 g krossade tomater, på burk
  • 4 grillade paprikor, tärnade
  • 4 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • Till servering
  • gräddfil
  • färsk koriander
  • surdegsbröd
  • tortillachips

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna 8 timmar, gärna över natten. Skär fettet från köttet i små tärningar och skär köttet i fem cm stora bitar.
  2. Stek lök, vitlök och torra kryddor i olja tills löken mjuknar. Tillsätt fett och kött och salta ordentligt. Stek tills köttet fått färg runtom. Häll av vattnet från bönorna. Häll i bönor, tomater, paprikor, vatten och fond i grytan.
  3. Sätt ett lock på grytan och ställ den i ugnen ca 4 timmar. Smaka av chilin med salt. Servera chilin med en klick gräddfil, koriander och bröd eller tortillachips.

Tips

Minska mängden chiliflakes för en mildare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)

Fajita med strimlad biff och bönsalsa

(12)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(3)

Klassisk chili con carne

(166)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Tortillapiroger med fredagskänsla

(11)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(6)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 2 dl torkade kidneybönor
  • 400 g högrev, bringa eller bog
  • 3 gula lökar, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk chiliflakes
  • 2 msk neutral olja
  • salt
  • 800 g krossade tomater, på burk
  • 4 grillade paprikor, tärnade
  • 4 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • Till servering
  • gräddfil
  • färsk koriander
  • surdegsbröd
  • tortillachips

Chili con carne

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Härlig långkokt chiligryta med högrev och bönor.

Tillagningstid: 30 min + 4 tim i ugn + 8 tim blötläggning
Ugnstemperatur:150º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna 8 timmar, gärna över natten. Skär fettet från köttet i små tärningar och skär köttet i fem cm stora bitar.
  2. Stek lök, vitlök och torra kryddor i olja tills löken mjuknar. Tillsätt fett och kött och salta ordentligt. Stek tills köttet fått färg runtom. Häll av vattnet från bönorna. Häll i bönor, tomater, paprikor, vatten och fond i grytan.
  3. Sätt ett lock på grytan och ställ den i ugnen ca 4 timmar. Smaka av chilin med salt. Servera chilin med en klick gräddfil, koriander och bröd eller tortillachips.

Tips

Minska mängden chiliflakes för en mildare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)

Fajita med strimlad biff och bönsalsa

(12)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(3)

Klassisk chili con carne

(166)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Tortillapiroger med fredagskänsla

(11)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies