Chili con aubergine

Betyg (1-5):
4.22 (69 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 1 stor aubergine (ca 450 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g cannellinibönor avsköljda, på burk
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk vinäger
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander eller persilja

Gör så här

  1. Riv auberginen grovt och strö över salt. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter. Tillsätt paprika, lök, vitlök, tomatpuré och torkade kryddor. Stek ytterligare 3 min.
  2. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 10 min. Häll i bönorna och smaka av med honung, vinäger salt och peppar.
  3. Servera med färsk koriander och ett gott bröd.

Tips

Servera gärna med ett gott bröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennifer

2019-10-11

Jättegott! 👍💕 Jag lät det bryna och puttra lite längre, för vi tycker bäst om lök och grönsaker lite åt det mjukare hållet i sådan här mat. Serverade med både rostat surdegsbröd med ost OCH nachochips (som jag tyckte blev klockrena smulade över grytan), kändes lite dubbelt först men blev så gott att vi fortsätter med det! Både vuxna och barn älskade rätten. Familjen (som kan tycka att färsrätter inte gör sig lika bra vegetsriska...) var tvungen att fråga om det var vanlig färs eller någon vegetarisk och när jag sa att det var riven aubergine blev de väldigt förvånade! Alla är överrens om att det här receptet fortsätter vi köra på när vi ska ha vegetarisk chili! Tack! 😄

Linn

2018-03-11

God smak, speciellt efter att den fått stå sig i kylen ett par dagar. Auberginen ger en bra smak, fyllighet och karaktär till denna gryta. Jag lyckas dock inte riva aubergine på mitt rivjärn, så jag skär den i mindre kuber med kniv.. det går också bra..

Gerda

2018-01-24

Det blev väldigt krämigt och gott med auberginen. Man kan ha i lite liquid smoke eller babequesås om man vill ha rökigare smak också.

Robert

2017-10-29

Så enkelt och gott. Gör dubbel sats och stoppa i frysen. Använd rökt paprikapulver för lite rökig smak

Emmy

2017-01-03

Mycket gott! Och superenkelt.

Ann

2016-10-18

Riktigt gott!

Liknande recept

Ljummen svart bönsallad

(4)

Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

(47)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

(2)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

(20)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 stor aubergine (ca 450 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g cannellinibönor avsköljda, på burk
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk vinäger
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander eller persilja

Chili con aubergine

Betyg (1-5):
4.22 (69 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv auberginen grovt och strö över salt. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter. Tillsätt paprika, lök, vitlök, tomatpuré och torkade kryddor. Stek ytterligare 3 min.
  2. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 10 min. Häll i bönorna och smaka av med honung, vinäger salt och peppar.
  3. Servera med färsk koriander och ett gott bröd.

Tips

Servera gärna med ett gott bröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennifer

2019-10-11

Jättegott! 👍💕 Jag lät det bryna och puttra lite längre, för vi tycker bäst om lök och grönsaker lite åt det mjukare hållet i sådan här mat. Serverade med både rostat surdegsbröd med ost OCH nachochips (som jag tyckte blev klockrena smulade över grytan), kändes lite dubbelt först men blev så gott att vi fortsätter med det! Både vuxna och barn älskade rätten. Familjen (som kan tycka att färsrätter inte gör sig lika bra vegetsriska...) var tvungen att fråga om det var vanlig färs eller någon vegetarisk och när jag sa att det var riven aubergine blev de väldigt förvånade! Alla är överrens om att det här receptet fortsätter vi köra på när vi ska ha vegetarisk chili! Tack! 😄

Linn

2018-03-11

God smak, speciellt efter att den fått stå sig i kylen ett par dagar. Auberginen ger en bra smak, fyllighet och karaktär till denna gryta. Jag lyckas dock inte riva aubergine på mitt rivjärn, så jag skär den i mindre kuber med kniv.. det går också bra..

Gerda

2018-01-24

Det blev väldigt krämigt och gott med auberginen. Man kan ha i lite liquid smoke eller babequesås om man vill ha rökigare smak också.

Robert

2017-10-29

Så enkelt och gott. Gör dubbel sats och stoppa i frysen. Använd rökt paprikapulver för lite rökig smak

Emmy

2017-01-03

Mycket gott! Och superenkelt.

Ann

2016-10-18

Riktigt gott!

Liknande recept

Ljummen svart bönsallad

(4)

Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

(47)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

(2)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies