Chicken tikka i muurikka

Betyg (1-5):
3.31 (39 betyg)

Kykling med smak av vitlök, citron, koriander och gurkmeja.

Tillagningstid: 30 minuter + tid för marinering
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg kycklinglårfilé eller bröstfilé av kyckling
  • Marinad:
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 dl matyoghurt
  • 0.5 dl pressad citron
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk malen koriander
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda marinaden, lägg i kycklingen och marinera minst två timmar eller över natten i kylskåp.
  2. Stek kycklingen runt om på muurikka eller grill tills den är genomstekt, 10-12 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(21)

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

(18)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Fajitagryta med kyckling

(7)

Kalkon med äpple och salvia

(6)

Rostad kryddkyckling i libabröd

(11)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg kycklinglårfilé eller bröstfilé av kyckling
  • Marinad:
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 dl matyoghurt
  • 0.5 dl pressad citron
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk malen koriander
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 0.5 tsk svartpeppar

Chicken tikka i muurikka

Betyg (1-5):
3.31 (39 betyg)

Kykling med smak av vitlök, citron, koriander och gurkmeja.

Tillagningstid: 30 minuter + tid för marinering
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda marinaden, lägg i kycklingen och marinera minst två timmar eller över natten i kylskåp.
  2. Stek kycklingen runt om på muurikka eller grill tills den är genomstekt, 10-12 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(21)

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

(18)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Fajitagryta med kyckling

(7)

Kalkon med äpple och salvia

(6)

Rostad kryddkyckling i libabröd

(11)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies