För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chicken tikka i muurikka

Betyg (1-5):
3.32 (40 betyg)

Kykling med smak av vitlök, citron, koriander och gurkmeja.

Tillagningstid: 30 minuter + tid för marinering
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklinglårfilé eller bröstfilé av kyckling
  • Marinad:
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk malen koriander
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda marinaden, lägg i kycklingen och marinera minst två timmar eller över natten i kylskåp.
  2. Stek kycklingen runt om på muurikka eller grill tills den är genomstekt, 10-12 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Currykyckling

(70)

Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

(11)

Kycklingburgare med gurksås

(21)

Indisk kycklinggryta

(12)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(77)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(24)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg kycklinglårfilé eller bröstfilé av kyckling
  • Marinad:
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk malen koriander
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt

Chicken tikka i muurikka

Betyg (1-5):
3.32 (40 betyg)

Kykling med smak av vitlök, citron, koriander och gurkmeja.

Tillagningstid: 30 minuter + tid för marinering
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda marinaden, lägg i kycklingen och marinera minst två timmar eller över natten i kylskåp.
  2. Stek kycklingen runt om på muurikka eller grill tills den är genomstekt, 10-12 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Currykyckling

(70)

Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

(11)

Kycklingburgare med gurksås

(21)

Indisk kycklinggryta

(12)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(77)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(24)