För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chicken tikka

Betyg (1-5):
2.56 (9 betyg)

En himla god variation av kryddor ger denna kyckling en fantastisk smak.

Tillagningstid: 2 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfiléer av lår eller bröst
  • Marinad:
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk pressad citron
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Dela bröstfiléerna på längden om de är stora. Skala och hacka löken, pressa vitlöken. Blanda lök, yoghurt, citron, salt och kryddor i en skål. Lägg i kycklingfiléerna och täck över. Låt stå i kylskåp minst 2 tim eller helst till nästa dag. Vänd bitarna någon gång under tiden.
  2. Lägg filéerna i en ugnssäker form och låt stå i mitten av ugnen tills köttet är färdigt, ca 20 min.

Servering

Servera med basmatiris, citronklyftor att pressa över och en blandad sallad.

Tips

Man kan göra spett av kycklingen. Skär den då antingen i fyrkanter på ca 3 cm innan den läggs i marinaden, eller trä på filédelarna som de är på uppblötta träspett innan de steks/grillas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(80)

Kerala curry-kyckling

(10)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(54)

Dillkokt kyckling

(8)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kokoskyckling från Kenya

(37)

Frikadeller i currysås

(9)

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g kycklingfiléer av lår eller bröst
  • Marinad:
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk pressad citron
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Chicken tikka

Betyg (1-5):
2.56 (9 betyg)

En himla god variation av kryddor ger denna kyckling en fantastisk smak.

Tillagningstid: 2 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela bröstfiléerna på längden om de är stora. Skala och hacka löken, pressa vitlöken. Blanda lök, yoghurt, citron, salt och kryddor i en skål. Lägg i kycklingfiléerna och täck över. Låt stå i kylskåp minst 2 tim eller helst till nästa dag. Vänd bitarna någon gång under tiden.
  2. Lägg filéerna i en ugnssäker form och låt stå i mitten av ugnen tills köttet är färdigt, ca 20 min.

Servering

Servera med basmatiris, citronklyftor att pressa över och en blandad sallad.

Tips

Man kan göra spett av kycklingen. Skär den då antingen i fyrkanter på ca 3 cm innan den läggs i marinaden, eller trä på filédelarna som de är på uppblötta träspett innan de steks/grillas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(80)

Kerala curry-kyckling

(10)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(54)

Dillkokt kyckling

(8)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kokoskyckling från Kenya

(37)

Frikadeller i currysås

(9)

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)